Simo – Let Love Show The Way

Skrevet af Calle
17-02-2016
Simo er en blues rock power trio fra Nashville, som består af JD Simo (sang og guitar), Adam Abrashoff (trommer) og Elad Shapiro (bas). Udover blues rocken, som er den overordnede genre, så bevæger bandet sig også ind i klassisk rhythm and blues samt lidt jazz-fusion.

Let Love Show The Way er indspillet live (også vokal og soloer) i studiet på bare 48 timer. Ifølge JD er der brugt MEGET få overdubs. De ville have albummet til at lyde ”upåvirket og rent”, hvilket efter min mening er lykkedes rigtig godt. Indspilningen er foregået i Macon, i GA’s Big House, som blev brugt af The Allman Brothers tilbage i 60’erne og 70’erne. Bandet har virkelig formået at ramme en super fed feeling og man fornemmer næsten man står i studiet, mens bandet bare spiller derudaf.

Albummet består af 13 sange, heraf er tre af dem bonus tracks. Mine favoritter blandt de 13 sange er “Can’t Say Her Name”, “Long May You Sail”, åbningsnummeret “Strager Blues” og ikke mindst “I’ll Always Be Around”. I sidst nævnte gøres der brug af en fed slide guitar, som giver sangen et ekstra pift. For min skyld havde de ikke behøvet at sætte de tre bonus tracks på. De er efter min mening ikke på helt samme niveau som resten af albummet og især skæring 12 ”Ain’t Doin’ Nothin’” bryder jeg mig ikke særlig meget om. Den går over og bliver lidt for meget jazz-fusion. Det samme gør sig i og for sig også gældende for sangen ”I’d Rather Die In Vain”. Denne sang starter godt og kører i samme spor som albummets yderligere sange, men hen mod slutningen bliver det lidt for meget. Sangen skulle efter min mening have været skåret lidt ned. Overordnet set er der godt gang i blues rocken udover det meste af albummet. Dog findes der et stille instrumental nummer i sang nr. 10 ”Today I’m Here”. Det havde været en udmærket måde at slutte albummet af på. Men set over hele albummet, så synes jeg faktisk bandet har indspillet et rigtig godt album.

Som en lille bonus info kan det nævnes at JD har indspillet med Duane Allman’s 1957 gold-top Les Paul. Den guitar er bl.a blevet brugt til indspilningen af Derek & The Dominoes sangen ”Layla”. Og udover JD, så er det kun overgået Derek Trucks, Warren Haynes og Wilco’s Nels Cline, at bruge denne guitar.

Let Love Show The Way er helt klart anbefalelsesværdigt, hvis man er til uforfalsket blues rock, som er spillet med stor passion og professionalisme. Spilleglæden lyser ud af indspilningerne.
 
Let Love Show The Way udkom 29. janruar via Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Simo på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar