The Bullhounds + Lucer - Amager Bio 23-01-2016

Skrevet af Peter Letting
24-01-2016
Danske Lucer og dansk / amerikanske The Bullhounds har begge udgivet nyt materiale i januar 2016, og i den forbindelse var undertegnede inviteret med til koncert i Amager Bio. I dagens anledning havde jeg taget min søn Marcus med, og vi startede med Wine & Dine på balkonen i Amager Bio, så vi lige kunne hilse på musikerne. Det var mægtig hyggeligt og vi fik snakket om lidt af hvert.

En del af The Bullhounds har rødder i det tidligere sydstats band Georgia Satellites, som jeg selv har hørt en del, samt oplevet live på Mont Matre, tilbage i 1986. Det var jo nærmest i går….

Jeg opfatter faktisk koncerten som en dobbelt koncert, og vil derfor starte med Lucer, som var første band på scenen. Lucer består af 3 medlemmer. De 2 brødre Anders og Lasse Bøgemark på guitar, bas og vokal, samt Jonathan Nørgaard på trommer, men de 3 fylder faktisk pænt meget mere, både på og ud over scenekanten. Det er super fedt at opleve et band som har overskud og nerve til at spille sammen med publikum. Deres energi og glæde ved at spille, smitter af helt ned på de bagerste rækker i Amager Bio.

De 2 numre som jeg personligt fandt bedst leveret var dels, titel nummeret fra deres nye album ”Bring Me Good News” og ”Midnight Sun”. Måske faldt jeg for disse 2 numre, fordi jeg synes at Lucer leverede deres uptempo numre mest overbevisende, selvom der nu heller ikke var en finger at sætte på de andre numre. Og desuden synes jeg at ”Bring Me Good News” nummeret indeholder en god pointe i, at vi altid fodres med katastrofer og ”dårlige” nyheder via medierne. Vi har brug for mere ”Good News”, og DET er Lucer. Så Lucer får 5 ud af 6 for super underholdning, god energi og at de tager sig tid til deres fans i merch shoppen efter koncerten. DET er sq fed koncert karma…
 
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Lucer på Facebook her.
 
------------------------------------- ########## -----------------------------------------
  
Næste act var så The Bullhounds, som er ”Protector of Rock ’n Roll”. Bullhounds består af Erling Daell på vokal, Mauro Magellan på trommer, Rick Richards på guitar og Keith Christopher på bas. Til denne tour har de ligeledes indkaldt en ekstra guitarist i skikkelse af svenskeren Mikael Fässberg, som har spillet med tidligere medlemmer fra Nazareth og Iron Maiden.

Stilen er som sagt Rock ’n Roll, og det swinger da også helt vildt. Ingen tvivl om at tre-kløveret på bas, guitar og trommer, kender hinanden bedre end et gammelt ægtepar. De har tilsammen så meget erfaring at det hele bare virker som en leg. Det var bare vanvittigt underholdende at se hvordan de legede sig igennem alle numrene, og tilsyneladende havde en lidt tilfældig tilgang til strukturen, men så alligevel var totalt ”tight”. Mikael Fässberg på den sidste guitar er uden tvivl også en super dygtig guitarist, og vi fik da også enkelte smagsprøver på dennes kunnen, men overordnet set druknede han lidt i forhold til tre-kløveret.

Desværre må jeg sige at Erling ikke imponerer, hverken på performance, udstråling eller vokal præstation. Der var ikke meget variation, og hans stemme blev nærmest irriterende kedelig og meget anstrengt at høre på i længden. På et af numrene var det faktisk Rick Richards som lagde vokal på, og det blev straks meget mere behageligt at høre på. Ingen tvivl om at Erling havde en fest, og det må være fantastisk at stå der på scenen med SÅ kompetente musikere omkring sig, men han virkede sq ikke helt så ”tight” som resten, og det ødelagde lidt den overordnede oplevelse af koncerten og bandet.

Jeg giver trods alt The Bullhounds 4 ud af 6 fordi de er nogle super fede personligheder og det var fedt at opleve den erfaring og glæde de stadig har ved at spille med hinanden.
 
 
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg The Bullhounds på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar