Lucer – Bring Me Good News

Skrevet af Calle
13-01-2016
Jeg har fulgt Lucer siden de hed L.A. Collection og udgav deres ”Straight To The Bone” EP. Det var i 2012. Dengang var jeg yderst glad for deres AC/DC-inspirerede lige-ud-af-landevejen rock. Nu skriver vi 2016 og bandet har skiftet navn og stil. Medlemmerne tæller dog stadigvæk de to brødre Lasse Bøgemark Christiansen (sang og bas) og Anders Bøgemark Christiansen (guitar) samt Jonathan Nørgaard (trommer). Bring Me Good News er bandets debut fuld længde album.

Som nævnt herover, så har bandet skiftet stil og de spiller ikke længere musik i stil med AC/DC. Næhh…nu lyder sangene mere i retning af Oasis, D-A-D og måske lidt Foo Fighters. Er det så godt eller skidt? For mig er det sku et dejligt frisk pust og bandets energi er bestemt heller ikke blevet mindre. Jeg var så heldig at få lov til at besøge dem i studiet tilbage i februar sidste år. Allerede dengang hørte jeg smagsprøver på bandets nye stil.

Albummet starter med ”Midnight Sun”, som er første singleudspil fra albummet. En dejlig glad sang, som bandet også har lavet en sjov video til (tjek den ud via dette link). Herefter kommer ”Something Original”, som starter med et D-A-D-lydende guitar riff, men forsætter i ”Lucer stilen”. De næste to sange er ”Too Late” og ”Go Easy On Me”, hvor man i begge sange tydeligt kan høre inspirationen fra førnævnte Oasis. I albummets femte sang ”I Don’t Wanna Know” sættes tempoet lidt ned, hvilket giver albummet endnu mere variation og alsidighed. Men ørerne får ikke meget hvile, for i næste skæring, som er albummets titelnummer ”Bring Me Good News”, sættes tempoet atter op. Denne sang har et fedt riff og hører til blandt mine personlige favoritter på albummet. Oasis-inspirationen vender tilbage i ”Shooting Star”, som er næste sang. Denne sang, samt titelsangen, var de to sange jeg hørte ved mit besøg i studiet. Herefter kommer endnu en af de mere stille sange ”What’s In It For Me”. Albummet afsluttes med endnu to rigtig gode pop-rock sange i form af ”Million Faces” og ”Call It A Day”. Alt i alt er der tale om ti rigtig gode rock sange med dejlig meget variation og en god portion energi. Samtidig fornemmer man bandets enorme spilleglæde.

Bring Me Good News er indspillet i Medley Studiet i København med Søren Andersen bag knapperne. Både lyd og produktion er helt i top. Sangene er stort set indspillet live i studiet og bandet spiller rigtig godt. De virker meget sammenspillet. Samtidig er Lasse’s stemme blevet mere moden, hvilket klæder den nye stil rigtig godt. Nu passer den virkelig godt til den pop-rock stil bandet har valgt at beskæftige sig med.

Jeg kender de tre unge mænd personligt og netop derfor vil nogen måske mene, at jeg er meget farvet i min anmeldelse af albummet. Men dette kan du jo selv afgøre ved at give albummet et lyt. Jeg er næsten sikker på at du, ligesom mig, vil finde Bring Me Good News yderst lytte venligt. Og får du muligheden for det, så tjek bandet ud live. De har en enorm energi og stråler virkelig på en scene. Lucer er efter min mening et af de bedste danske rock bands, som har set dagens lys i de seneste par år. Måske er det netop derfor Mike Tramp havde dem med på sin sidste Europa Tour, både som support band og backing band. Gør dig selv den tjeneste og tjek bandet ud!!!!
 
Bring Me Good News udkommer 15. januar via Mighty Music/Target.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Lucer på Facebook her.
 
Læs om ovennævnte studiebesøg via dette link.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar