HellHikers – Death Rattle and Roll

Skrevet af Asger Felby Sørensen
07-01-2016
Højt hår, læderjakke og Nordsøolie... Så er der norsk punkrock. Hellhikers er for dig der er ved at kaste op hver gang du tænder for P3, eller har lyst til at hoppe i havnen med meget tunge sko på, når Topgunn åbner munden. Bandet leverer en krydsning af 80'er punk og klassisk rock n roll med spandevis af attitude og krydret med lidt sydstatsvibe. Det er møgbeskidt og utight af helvedes, måske til tider mere end nødvendigt, men rock behøver heller ikke altid være så pænt og poleret, så jeg kan godt lige leve med det. Produktionen er levende og smager af 70'erne, lidt ligesom The White Stripes, bare med meget mere pondus. Der er distortion på alt og fuld tryk på hele vejen igennem. Paralleller til Wolfmother er heller ikke svære at drage. Bandet har eksisteret siden 2003 og Death Rattle and Roll er deres tredje udspil.

Første gennemlytning giver et indtryk af et stilsikkert band, der leverer en god håndfuld rimelig fornuftige sange. Et par enkelte ”wow” øjeblikke, og et par sange der måske er mindre spændende. Men albummet vokser efter et par afspilninger og flere af de ”bare” fornuftige sange blomstrer op, melodierne begynder at sætte sig fast og jeg har lige pludselig fået svært ved ikke at spille lufttrommer og synge med (tænk Mike Tyson i Hangover). Det der virkelig gør udslaget for mig er vokalen. Rolf Royce har styr på både skriget, råbet og en dyb brummende ren sang og det er vel også fra ham den største afveksling kommer. Resten af bandet kører meget i samme gear hele skiven igennem, ikke at det fejler noget, men det ville da også klæde dem at udforske en mere rolig retning på et enkelt nummer eller to. Albummet mangler lidt noget der bryder det hele lidt op og gør det nemmere skelne sangene fra hinanden, men det taget i betragtning er det et super fedt album.

Det har været svært for mig at vælge et par favoritter ud fordi der er flere gode sange, men hvis jeg sku nævne 2 så ville det nok falde på ”Death Rattle and Roll” og ”Hell On Heels” som begge er virkelig godt sat sammen, har fede hooks og et catchy omkvæd.

Hvis du er til punkrock med klassisk rock hooks og en vokal med attitude, så er det her klart et album du skal gi et par gange på anlægget. Det vil du ikke fortryde.
 
Death Rattle And Roll udkommer 15. april via Mighty Music/Target Group.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg HellHikers på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar