ABO – Bucket List

Skrevet af Asger Felby Sørensen
04-01-2016
Anders Bo, kendt for sit guitararbejde for blandt andre: Black City og Stella Blackrose, udgiver nu et soloalbum, under pseudonymet ABO. Han har selv spillet alle instrumenter på pladen og fået assistance til sang og sangskrivning fra flere forskellige sangere. Celina Ree, Rebecca Lou og Thomas Carlsen er nogle af de personer der har hjulpet med tilblivelsen af Bucket List.

Albummet bære præg af Anders Bos fascination med storladent, amerikansk radiorock. Produktionen er tight og lyttervenlig og der er virkelig kælet for guitarlyden hele vejen igennem. Bas og trommer passer butikken og er relativt anonyme, men det klæder den her type guitarrock rigtig godt. Man ku måske godt argumentere for at trommerne er en smule overproducerede, men lydbilledet er generelt godt sammensat.

Pladens åbningsnummer: ”Go Down” kickstarter skiven med manér. Vi bliver introduceret til et solidt Muse riff og sangen bevæger sig over i et episk sing along omkvæd. En stærk start. Outsideren ”Shadow” er en mere afdæmpet sang, med en charmerende skandinavisk vibe. Med et knivskarp arrangement, en stærk vokal præstation, både leadstemmen og korstemmerne er super fede, og en guitar der ligger mere i baggrunden, minder det mig om et band som Blank. Uden sammenligning det bedste nummer på skiven, hvis du spørger mig.

Herefter følger flere solide rock anthems, der alle har stort set samme sound og feeling med et catchty, stort omkvæd båret af en kvindevokal og en god portion guitarlir. Et par af numrene har måske en tendens til at blive halv cheesy, men det hører jo nærmest til genren. Heldigvis bryder ”Stay” kvindernes rockmonopol med en god DAD agtig herrevokal og det klæder albummet med lidt afveksling.

Endnu et klart højdepunkt er Celina Ree på ”Cherrytree”. Det er en langsom og følsom affære, der minder om et stille Paramore nummer. Her passer Celina Rees stemme bare perfekt og man ku godt komme til at trille en tåre, hvis man selvfølgelig ikke var indbegrebet af maskulinitet.

Selvfølgelig, selvfølgelig og selvfølgelig er der også instrumental numre på Bucket List. Guitarister kan simpelthen ikke dy sig, når det kommer til soloprojekter og her får vi hele tre af slagsen. Den første, ”Stage Right”, ryger desværre lige hen over hovedet på mig, som den slags gør næsten hver gang. Sådanne numre har det med at virke ustyrligt kedelige og ufokuserede og at komme igennem dem kan let føles som en kanotur over atlanten. Heldigvis er det ikke tilfældet med de to andre. ”Cars and Guitars” har en super catchy 80er lead som virkelig bærer nummeret og på ”Picks and Cows” bliver der leget lidt mere end på resten af pladen og det spiller rigtig godt.

Alt i alt er det en skive fyldt med solide sange, sing along øjeblikke, store omkvæd og fremragende guitarspil. Der bliver ikke taget de store chancer og den bliver kørt sikkert i land. Måske lidt for sikkert. Jeg savner i hvert fald et par øjeblikke hvor jeg får min anmelderkaffe galt i halsen. En afvigelse fra en ellers rigtig fornuftig opskrift ville gøre underværker. Det sagt så er det en helstøbt plade, med en sikker rød tråd, der rent teknisk er super veludført. Er du til amerikansk radiorock eller er du helt tosset med guitarhelte som Mark Tremonti, så er det her bestemt noget for dig.
 
Bucket List udkommer 8. januar via Mighty Music/Target Group.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg ABO på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar