Rockabilly Heart – Custom Made

Skrevet af Calle
03-01-2016
Rockabilly Heart er en dansk country og rockabilly trio, som består af den danske country dronning Tamra Rosanes (sang, guitar m.m.), Olsen - Den Skaldede Kok (bas og guitar) samt pianist og producer Morten Wittrock. Custom Made er bandets andet album og mit første bekendtskab med trioen. Deres første udgivelse ”Rockabilly Heart” udkom i 2013 og lå længe på de danske hitlister.

Der er ikke hver dag jeg anmelder country/rockabilly og jeg var da også lidt tilbageholdene, da jeg satte skiven på første gang. Men efter flere gennemlyt har albummet faktisk vokset sig fast i min ellers normalt mere hårdt rockende hjerne. Vi bevæger os rundt i country'ens verden med sange som eksempelvis ”Luisiana Style”, ”Blackberry Wine” og åbningsnummeret ”We Get What We Want”, men også den mere rockabilly-agtige stil med sange som ”South Island Rumble” og ”Beer Buzz”. Og så får den også et godt skud country-rock i afslutningsnummeret ”Dont' Die With The Music In You”. Men min personlige favorit er det meget stille og utrolig stemningfulde nummer ”Love Worn”. Det fangende mig allerede ved første gennemlyt og sad bare fast med det samme. Man kommer heller ikke uden om nummeret "Tease Me", som efter min mening sagtnes kunne finde vej til et Tarentino film, hvis han lyttede til det. Alt i alt er det 12 flotte sange Rosanes og Wittrock har skrevet.

Rosanes, Kokken, Wittrock og det stærke hold af danske musikkere der medvirker på albummet spiller rigtig godt. Også Country Music Hall Of Fame medlemmet Charlie McCoy givet sit med på både mundharpe og vibrafon. Han har tidligere spillet med navne som Elvis Presley, Johnny Cash, Bob Dylan og Chet Atkins, for bare at nævne et par stykker. Udover det gode musikalitet, så passer Rosanes stemme også perfekt til denne genre. Der er jo en grund til a jeg tidligere betegnede hende som den dansek country dronning. Derudover er albummet flot produceret. Dette er foretaget af Morten Wittrock med Rosanes som co-producer.

Jeg kan kun anbefale at man tjekker dette album ud. Når et hård rocker som mig kan blive fanget af musikken, så tror jeg også andre derude kan blive det. Giv det i det mindste en chance!!!
 
Custom Made udkom 13. november via Target Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Rockabilly Heart på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar