Evil Drive - The Land Of The Dead

Skrevet af Puk Schou Eriksen
29-12-2015
Evil Drive, et upcomming finsk melodisk metal band, lander deres debutalbum The Land Of The Dead d. 22. Januar 2016. Med den kvindelige vokal, Viktoria Viren i forgrunden, slår bandet på et feminint og anderledes alternativ, til denne scenes andre tilbud. Og alle medlemmer i Evil Drive har da også rig mulighed for at kunne levere et hidtil uhørt samspil, taget alle deres sideprojekter i betragtning. Sideprojekter der spænder vidt fra Hard Rock, Metal og Trash.

Man skulle tro at de blandede indgangsvinkler til musikken og band medlemmernes fælles interesser i bl.a. Slayer, Metallica og Iron Maiden, skulle skabe et sublimt unika, med noter fra alle de arenaer medlemmerne bevæger sig på, men lyden på The Land Of The Dead udmærker sig blot ved at være et melodisk bud på genren, som nok kan siges at lyde som noget der er hørt før.

Og det er ikke dårligt – slet ikke...Når albummets 'Intro' varsler krig og ødelæggelse ved at udsende luftalarmer, så er der lagt op til ballade. Og det kommer der!

Musikalsk af den slags der gør godt i hele kroppen, den slags lyd det er svært at holde sig i ro til og som får et smil med på vejen, fordi det bare er svært at lade være, når musik er et fabelagtigt sammensurium af samspil og velklingende lyd. Blæret! Men albummet fordrer andet og mere. Der opstår en undren over vokalen, der øjensynligt skulle komme ud af et lillebitte, fint kvindevæsen. Det er meget svært at visualisere bare en lille snert feminint, blot ved at lytte. Trods at Evil Drive promoveres som et band med feminin front, så er vokalen så langt fra feminin.

Det gør overhovedet ikke noget, at den feminine vokal udebliver, men det tager lige et par lyt til albummet – og måske et kig på de 2 videoer, "War" & "The Land Of The Dead", som bandet allerede har udgivet, før lyd og billede passer sammen og det står klart, at den ekstremt tunge, maskuline vokal kommer ud af Viktoria Viren. Hun gør det godt, så godt at der lige når at opstå en umiddelbar bekymring for damens stemmelæber.

Bag sig har hun guitarist Ville Viren, guitarist Niko Huusari, bassist Jussi Mäkinen og på trommer Juha Beck, der alle får hele paletten af lyd til at flyde perfekt, omend lidt ordinært, sammen. Faktisk flyder det så godt, at der kan være tvivl om hvornår et track glider over i et andet. Kun afbrudt af "No Way In the Lie" der ligger smukt i midten af det hele og stråler som den ekstraordinære melodiske perle nummeret er – det eneste sted på albummet, hvor Viktoria Virens fine feminine røst viser sig rent faktisk at være feminin. 3½ ud af 6 (+ ½ til Viktoria Viren for at formå, at fremstå visuelt feminin med en yderst maskulin vokal)

The Land Of The Dead udkommer den 22. januar via Mighty Music/Target Group.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Evil Drive på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Dianna Munch

    30-12-2015 15:05

    Super godt skrevet Puk!

1

Skriv en kommentar