The Bullhounds - To Rock & To Serve

Skrevet af Lasse Skytte
29-12-2015
The Bullhounds er et dansk/amerikansk band som spiller rock n’ roll i sin reneste form. I spidsen for bandet står en mand ved navn Erling Dahl. En forretningsmand som ejer både Jem&Fix og Harald Nyborg. Han har en stor passion for rockmusik og startede derfor et band sammen med nogle amerikanske venner. Debutalbummet ”Protector” blev udgivet i 2014 og nu er de allerede klar med opfølgeren. Jeg kendte ikke til bandet, før jeg fik tilsendt deres nye skive.

Den nye udgivelse har fået titlen To Rock & To Serve og indeholder 14 numre (12 numre på streamingtjenesterne). The Bullhounds spiller en omgang beskidt, støvet, rå sydstats rock n’ roll. Guitarist Rick Richards, bassist Keith Cristopher og trommeslager Mauro Magellan har alle et imponerende CV og de spiller også godt. Der er masser af gode riffs og bassen og trommerne holder det hele på plads. Bandets akilleshæl er forsanger Erling Dahl, som ganske enkelt ikke har en stærk nok vokal. Man kan mærke passionen for rocken og det er helhjertet hele vejen igennem – men det tyder på der mangler noget vokalerfaring.

Det fleste numre er skåret efter samme skabelon, hvilket gør lytteoplevelsen en anelse monotom og ensformig . Albummets bedste nummer er førstesingle ”Everybody For Themselves” hvor der bliver skruet et hak op for tempoet og energien. Et ganske udemærket nummer, som jeg godt kunne finde på at vende tilbage til på et senere tidspunkt. Nummeret ”Peace Of Mind” kommer lige efter og er pladens mest afdæmpde nummer. Den gør dog ikke meget væsen af sig og lider igen af den vrængede vokal som ikke klæder musikken.

Den instrumentale del af To Rock & To Serve fejler som sådan ikke noget. Selvom der ikke sker så meget spændende i løbet af de 50 minutter som pladen varer, er der stadig momenter hvor der levers bundsolid rockmusik. Som helhed fungere det dog ikke helt for mig – men er du fan af bands som The Black Crowes, The Rolling Stone og The Hives, synes jeg du skal give den en chance.
 
To Rock & To Serve udkommer 8. januar via RockBastard Records/Target Records.
 
(3 ud af 6)
 
Besøg The Bullhounds på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar