King Savage - Full Speed Ahead

Skrevet af Lasse Skytte
02-11-2015
King Savage er et tysk band som spiller rendyrket rock n’ roll af den gamle skole og musikken lugter langt væk af øl, whiskey og cigaretrøg. Bandet er spritnyt og de har været hurtige til at få smeltet en debutplade sammen, som har fået titlen Full Speed Ahead – en titel som rammer hovedet på sømmet. Der bliver nemlig ikke sparet på noget og de tyske gutter leverer en form for rock n’ roll som sender tankerne i retning af bands som LA Guns og Junkyard.

Albummets førstesingle har samme titel som pladen, nemlig ”Full Speed Ahead” og nummeret er en god indikator for hvad man kan forvente på denne skive. Kompromisløs rock med ukompliceret guitar, men med masser af attitude. De fleste numre på albummet følger den samme opskrift og de fleste sange har en længde omkirng de 3-4 minutter, hvilket gør lytteoplevelse hurtig og nem. De er ikke et band som opfinder den dybe tallerken musikalsk og giver heller ikke nødvendigvis noget nyt til genren – men det er heller ikke deres hensigt. Det handler bare om at have det sjovt, med en whiskeysjus i hånden og en cigaret i mundvigen. Pladen kunne være et fint soundtrack, når man inviterer vennerne over til en omgang øl og mandehygge en lørdag aften.

Produktionen på dette album er upoleret og lidt ru i kanterne. Der er ikke blevet finpudset det store og det giver et autentisk indtryk. Det lyder som et band, der er samlet i en garage og bare giver den gas. Den samlede spillettid er 37 minutter, hvilket er en passende længde efter min mening. Jeg savner lidt variation, da jeg synes de 10 numre på pladen har svært ved at skille sig fra hinanden. Det hele lyder meget ens og efter et par gennemlytninger har jeg svært ved at håndplukke et specielt nummer ud, som jeg synes er ekstra fed. Niveauet ligger på det jævne hele vejen igennem.

King Savage har de bedste hensigter – det kniber bare en anelse med råvarerne. De har alligevel gjort en hærderlig indsats på deres debutplade og har fået lagt grundstenene, for hvad der kan blive en ganske fornuftig karrriere.
 
Full Speed Ahead udkom 24. juli via City Of Lights Records.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg King Savage på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar