Reverence - Gods Of War

Skrevet af Lasse Skytte
26-10-2015
Reverence er et amerikansk power metal band som er leveringsdygtige i god gedigen gammeldags heavy metal. Bandet blevet dannet i Detroit tilbage i 2010 og debuttpladen ”When Darkness Calls” blev udgivet i 2012. Nu er de klar med opfølgeren Gods Of War. Der er tale om 11 numre som fordeler sig på 53 minutter.

Bandet består af 5 personer, som alle har en fortid i andre metalbands, såsom Riot V, Savatage, Tokyo Blade, Arrest og Overland. Det fortæller mig at det er musikere med erfaring og nogle der ved hvordan man skruer en solid metal sang sammen.

Jeg har ikke hørt noget af deres tidligere materiale, så jeg var spændt på at opdage et nyt band. Coveret for pladen er fuld af eksplosioner, ild, krig, kaos, tanks og et skrækindjagende monster – et cover som stemmer fint overens med det lydbillede Reverence leverer. Åbningsnummeret, som også har fået titlen ”Gods Of War”, starter ud med sirerne og krigslyde inden sangen bliver sparket i gang med et lækkert riff. Stilen er fængende og melodisk og forsanger Todd Michael Hall har en perfekt vokal til denne genre. De to guitarister i bandet smider det ene tunge riff efter det andet over disken i løbet af pladen. Lyt blot til ”Angel In Black”, hvor tempoet et par gange lige får et hak nedad, for at give plads til et riff der har kraft nok til at slå hul i en betonmur. ”Battle Cry” er en omgang up-tempo power metal, med dobbeltpedaler og vokal i det høje register. ”Splinter” er pladens power-ballade og det kommer Reverence meget godt fra, da den mere afdæmpede stil klæder dem godt.

De fleste numre på Gods Of War har en varighed på omkring 5 minutter. Hen mod slutningen af pladen, begynder trætheden at sætte en anelse ind, men der formåes alligevel at holde et flot niveau gennem hele vejen igennem. Der er ikke tale om noget revolutionerende eller nyskabende indenfor heavy metal genren – men har man mod på en omgang kompromisløs power metal, vil man ikke gå galt i byen med dette udspil. Er man fan af bands som Primal Fear, Judas Priest og Helloween, kan man roligt sætte denne plade i afspilleren.

Gods Of War udkommer den 4. november via Razar Ice Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Reverence på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar