South – EP 2015

Skrevet af Calle
21-10-2015
South er et københavnsk metal band, som består af Louis Jacobsen (guitar), Nicolaj Balslev (guitar), Jonas Bjerg (trommer), Helena Elisha (vokal) og Troels Land (bas). Denne demo/EP er bandets første studie-indspilning. Derudover har de udsendt en live EP, som blev indspillet da de spillede som opvarmning for Brant Bjork på Loppen sidste år.

Stilen er en god blanding af lidt doom og en masse stoner rock og heavy metal. Det vil sige en rimelig tung og dyster omgang metal musik, hvilket er en stil jeg synes ret godt om og som jeg lytter til en gang imellem.

EP’en består af 5 numre, som på sin vis er ret godt skruet sammen. Melodierne er godt skrevet og min fod rocker med allerede ved første gennemlyt. Mine favoritter blandt de 5 sange er åbningsnummeret ”Night” samt ”Black Saw Wing” og afslutningsnummeret ”Blind Faith”. Men overordnet set er alle sangene rimelig gode. Der kunne dog godt være en anelse mere variation i numrene.

Jeg er ikke helt glad for vokalen, men musikken er velspillet og jeg er især imponeret over guitar arbejdet. EP’en er indspillet og mixet i Ballade Studios i København med Lasse Ballade bag knapperne. Efter min mening ligger vokalen lidt lavt i mixet, men ellers synes jeg han har gjort et udmærket stykke arbejde.

South har ikke vundet mig helt over – heller ikke efter flere gennemlyt af EP’en. Men de vil heller ikke gå i glemslen med det samme. Jeg vil følge lidt med på sidelinjen og holde øje med om de udgiver nye sange. Er du til stoner rock/metal, så kan du roligt tjekke dette band ud. Lyt evt. til EP'en på BandCamp via dette link.
 
EP 2015 udkom den 1. juli.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg South på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar