Counting Days – Liberated Sounds

Skrevet af Calle
19-10-2015
Britiske Counting Days blev dannet i 2014 af de tidligere TRC medlemmer Charlie Wilson (guitar) og Lasselle Lewis (trommer). De fik hurtigt rekruteret Thomas Debaere (vokal) og Last Witness guitaristen Bobby Daniels samt Rough Hands frontmanden Alex Dench (bas/vokal). Efter den meget anmelderrost EP ”The War Of The Wolf” skrev bandet kontrakt med Mascot Label Group, som dermed har udsendt debut albummet Liberated Sounds.

Stilen er en blanding af hardcore punk, thrash og death metal. Og jeg skal love for at der er knald på fra første strofe af åbningsnummeret ”Burned By Faith”. Det er tons tung musik med hurtige riffs og en skrålende growl vokal. Der er måske en anelse for meget ”smadder” på i forhold til min smag og vokalen + musikken bliver en smule for ensformig i længden. Kun i det instrumentale nummer ”The Vines” og i outtroen på afslutninfsnummeret ”Reunion” sættes tempoet ned. Musikalsk set fungerer sangene i og for sig godt og musikkerne kan uden tvivl deres kram. Og skal jeg fremhæve et par stykker af de 12 sange, så må det være titelsangen ”Liberated Sounds” samt ”Die Alone” og ”Sands Of Time”. I sidst nævnte får bandet besøg af en af deres største inspirationskilder, nemlig Tomas Lindberg fra At The Gates.

Liberated Sounds er indspillet i Studio Fredman i Göteborg, Sverige med Fredrik Nordstrom bag knapperne. Han har tidligere arbejdet med bl.a. In Flames, At The Gates, Opeth, Bring Me The Horizon og Arch Enemy, så han kan helt sikkert sit kram. Albummet er godt produceret, og det ville da også være underligt, hvis andet var tilfældet. Valget faldt da også på netop Fredrik, da han ifølge Charlie har produceret nogle af de senste 20 års bedste ”modern metal” albums.

Personligt er stilen som sagt lige en anelse for hård til min personlige smag. Men når det er sagt, så vil den helt sikkert falde i god smag hos folk, der i forvejen lytter til metalcore. Så min klare anbefaling herfra skal da også lyde - tjek Counting Days ud.
 
Liberated Sounds udkom den 16. oktober via Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Counting Days på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar