21Octayne - 2.0

Skrevet af Lasse Skytte
28-09-2015
21Octayne er en tysk hard-rock trio, som udgav deres første studieplade i 2014. De er nu allerede klar med opfølgeren, som har fået titlen 2.0. Vokalist Hagen Grohe er kendt for hans arbejde med Aerosmith-guitarist Joe Perry i ”The Joe Perry Project”. De to andre medlemmer i bandet er Marco Wriedt på guitar og Alex Landenburg på trommer.

Jeg kendte personligt ikke bandet før jeg fik tilsendt deres nye plade, men så vidt jeg kan læse mig til, har deres første studieplade ”Into The Open” fået en del rosende ord med på vejen fra diverse rockanmeldere.

Nummeret ”Devil In Disguise” åbner pladen og er en velfungerende skæring, som indeholder masser af power. Det er et nummer som fangede mig ved første gennemlytning og gjorde at jeg blev spændt på at lytte til resten af pladen. ”When You Go” er et utrolig fængende nummer med et omkvæd som sætter sig fast. Den nærmere sig også noget man kan kalde en power-ballade, men med en god rytme som gør at det er svært at undgå at vippe tæerne i takt. Det var det første nummer jeg vendte tilbage til, efter jeg havde lyttet pladen igennem og det vil ikke overraske mig, hvis det ender med at blive en succesfuld single for bandet.

”Lost” byder også på en omgang powerballade, hvor Hagen Grohe får plads til at imponere med vokalen og guitarsolen giver lige nummeret et ekstra pift. ”The Circle” starter med et saftigt guitarriff, som går over i et imponerende bass-riff. Det sidste nummer på pladen er ”Tale Of A Broken Child” som har en spilletid på 10 minutter. Det ender desværre med at være lidt for stor en mundfuld. Det er ikke alle sange på pladen, som sætter sig fast. Der er ikke decideret dårlige sange, men til gengæld nogle som hurtigt ryger i glemmebogen.

Musikstilen på 2.0 er dejligt varierende, da der både er sange der rocker max, samt sange der bevæger sig i pop-rock-land. Der kan hverken sættes en finger på vokalen eller de øvrige medlemmers evner på instrumenterne. Produktionen er ligeledes i top, hvilket gør pladen behagelig at lytte til. Alt i alt er jeg positivt overrasket over resultatet og jeg vil anbefalde fans af kommcerciel hårdrock og AOR til at give 21Octayne et lyt.
 
2.0 udkom den 25. september via AFM Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg 21Octayne på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar