Joe Louis Walker – Everybody Wants A Piece

Skrevet af Calle
26-09-2015
Joe Louis Walker (som også går under navnet JLW) er en amerikansk blues rock guitarist, sanger og producer. Han er født i 1949 og startede med at spille guitar som 14 årig. Han udgav sit første solo album i 1986, hvilket må siges at være en forholdsvis sen alder for et debut album. Siden hen er det blevet til over 20 albums og Everybody Wants A Piece er det nyeste i rækken. Det er dog mit første bekendtskab med JLW.

Stilen er som sagt blues rock, hvor specielt guitaren er i højsædet, men der er selvfølgelig også blevet plads til både mundharmonika og piano. Der er også blevet tilføjet lidt soul og R&B til musikken, hvilket afspejler nogle af JLW's inspirationskilder. Her kan bl.a. nævnes blues og soul/R&B legender som f.eks. Otis Redding, B.B. King, Muddy Waters, Bobby Womack, John Lee Hooker og James Brown for bare at nævne et par stykker.

Everybody Wants A Piece består af 11 numre. Melodierne er fængende og musikken er selvfølgelig velspillet. Joe kan sit kram på guitaren og så har han en super fed blues stemme. Presseinfoen fortæller ikke noget om hvem der ellers spiller på albummet, men det bliver ihvetfald også gjort godt. Derudover er der en god variation i numrene og der er blevet plads til både de rockede sange og de mere stille ballader. Mine favorit sange på albummet er ”Do I Love Her”, ”Young Girls Blues” og ”One Sunny Day”. Især sidst nævnte fangede min opmærksomhed ved første gennemlyt.

Albummet er blevet til med Paul Nelson som producer og det er indspillet i hans Chop Shop Studios. Paul har bl.a. spillet med og produceret flere af Johnny Winter's albums. Hans job på dette album er til UG+.

Selv om jeg mest er til hard rock, så lytter jeg også en del til blues rock. Og her er JLW som sagt et nyt bekendstkab for mig. Men jeg vil helt sikkert tjekke andre af hans udgivelser ud. Og er du til blues rock, så vil du sikkert finde dette album lytteværdigt. Tjek Joe Louis Walker ud!!!
 
Everybody Wants A Piece udkommer den 9. oktober via Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Joe Louis Walker på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar