Billy Cross – Goodbye To The Sixties

Skrevet af Calle
25-09-2015
Amerikansk fødte Billy Cross nærmer sig snart 70 år (til juli næste år), men han er stadig yderst aktiv som musikker. Igennem de sidste 50 år har han spillet med alverdens musikere, heriblandt Bob Dylan og Meat Loaf samt en masse danske kunstnere, og så har han samtidig skrevet en utal af sange. Derudover har han været producer for en del kunstnere. Nu er han så ude med sit nye album, som er en hyldest til livet i sig selv samt hans opvækst og tid i USA. Albummet har fået titlen Goodbye To The Sixties.

Stilen på dette nye album er en god blanding af rock, blues, country og bluegrass. Med andre ord kan det vel betegnes som amerikansk ”folkemusik”. Der er selvfølgelig en masse guitar på albummet, men også lidt mundharmonika og slide guitar. Man kan tydeligt høre nogle af Billy's inspirationskilderne, som eksempelvis førnævnte Bob Dylan, men også en mand som Bruce Springsteen.

I kraft af de forskellige genre som Billy bevæger sig rundt i, så er der en rigtig god variation på albummet. Lyt bare til den rockede ””I Want Your Guitar”, hvor Billy for besøg af en "hemmelig sangerinde" (jeg troede det var rock-chick'en Kat Van Ville fra Goodbye Kitty K der gæstede, da hun er med i musikvideoen til sangen).. Eller de stille sange ”You'll Never Be Alone” og ”Drifting Along”, den bluesinspirerede ”Blue Steel 44” og den country-lydende ”Oh Doctor”. Udover de nævnte sange, så synes jeg også rigtig godt om åbningsnummeret ”I Still Pray For You America”. Men alt i alt er det 12 rigtig gode sange Billy har skrevet og indspillet. Det er et utroligt behageligt album at lytte til og man kan ikke undgå at komme i god stemning, når Goodbye To The Sixties spiller på anlægget.

Albummet er indspillet flere forskellige steder, bl.a. i Hillerød og i København og noget af det i Billy's eget hjem. Og så er der flere forskellige producere indover, bl.a. Michael Engman, Søren Andersen, Peter Peter og Peter Kyed. Alle har helt sikkert gjort et godt stykke arbejde. Udover Cross på guitar, bas og mundharmonika, så er det Henrik Askou der spiller trommerne.

Er du i forvejen fan af Mr. Billy Cross, så vil du helt sikkert finde dette album rigtig godt. Og er du ligesom mig, der kun kender nogle af alle de ting han har lavet, så kan du roligt hoppe på buseen her. Jeg har i hvert fald lyttet en hel del til dette album og det vil helt sikkert finde vej til min afspiller fremover.
 
Goodbye To The Sixties udkom den 11. september via Target Records.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Billy Cross på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar