My Refuge - A Matter Of Supremacy

Skrevet af Peter Letting
17-09-2015
Det italienske band My Refuge er ude med deres debut album A Matter Of Supremacy, som var ude 23. juni 2015. My Refuge er dannet i 2010 og har tidligere udgivet et par EP’er, men er altså nu på banen med deres første fuldlængde album. Albummet indeholder 10 numre og det er en helt klar fornøjelse at lægge øre til.

Genren er power metal, med strenge til det progressive, og der er plads til lidt af hvert på albummet. Jeg har haft albummet et stykke tid nu, og det har nærmest siddet fast i afspilleren, for der er så mange fine og fede detaljer som man opdager lidt hen ad vejen. Til at starte med skulle jeg lige vænne mig til vokalen, som lige ved første møde virker en smule off-key, men det passer slet ikke. Vokalen er både clean, fyldig, super velfungerende i de høje toner, og meget vedholdende på de laaaaange toner.

Albummet er bare rigtig lækkert produceret, og alle detaljer er SÅ tydelige. Jeg får lidt referencer til nogle af Iron Maidens albums, som har samme høje standard i produktionen. På det musiske plan kan jeg godt komme til at tænke lidt på svenske Yngwie Malmsteen eller måske Eclipse.

Bandet består af 5 medlemmer: Davide Vella på vokal, Mauro Paietta og Simone Dettore på lead guitar, Salvatore Chimenti på bas og Valerio Ferrari på trommer. My Refuge er super gode til at ramme nogle fantastiske harmonier imellem de 2 lead guitarer, vokalen og guitaren, lead vokalen og koret, og det er muligt at det til tider hamrer derudaf, hvilket bare er helt eminent, men der er også plads til alle de blide passager og temposkift.

Svært at skulle vælge et enkelt yndlingsnummer, når jeg både er vild med nummer 1 ”A Storm Is Coming, nummer 3 ”Calling Of The Wind”, nummer 5 ”Living In Anger”, nummer 7 ”The Raven, nummer 9 ”On The Wings Of Wax og nummer 10 ”Somewhere”, og det er jo ikke fordi de sidste numre er dårlige… Men SKAL jeg vælge et nummer må det være nummer 9. Det er afvekslende, har nogle fede breaks, og kører til tider i et pænt højt tempo. Det sidder sq lige i skabet…Jeg giver My Refuge 5 ud af 6, for en FED oplevelse. Vi håber at se jer live i Danmark….
 
A Matter Of Supremacy udkom 23. juni via Bakerteam Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg My Refuge på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar