Lightning – Road To Ninja

Skrevet af Calle
16-09-2015
Lightning er et metal band fra Japan. Bandet blev dannet i 2006 og består af Iron (guitar), Yuma (vokal), Giga Thrasher (trommer), Jouta (guitar) og Bridge (bas). Road To Ninja er bandets femte album, men deres første udgivelse på det europæiske selskab Sonic Revolution. Bandets tre første album udkom i første omgang kun i Japan, men er senere hen blevet genudsendt i Europa via Nonstop Records (som også udsendte deres fjerde album). Dette er dog mit første kendskab til bandet.

Lightning spiller melodisk power metal og inspirationskilderne tæller bl.a. Halloween, Yngwie Malmsteen, Gamma Ray og Loudness. Albummet består af 11 numre, hvoraf skæring et er en instrumental intro. Herefter er der knald på fra start til slut og tempoet sættes på intet tidspunkt ned. Guitarerne spilles med hurtig snilde, trommerne tordner bare derudaf og bassen følger trop. Man bliver næsten helt forpustet, hvilket i dette tilfælde er ment positivt. Bandet spiller godt og vokalen passer rigtig godt til musikken.

Mine personlige favoritter på Road To Ninja er ”Sail Away”, ”Raise The Sun” (som findes i både en engelsk sproget og japansk sproget udgave på albummet) samt ”Stand Alone”. Sidst nævnte har gæstevokal fra tyske Oliver Hartmann. Han har blandt andet spillet og sunget i At Vance, Empty Tremor og Hartmann. Men alt i alt er alle numrene bestemt lytteværdige. Samtidig er albummet velproduceret og lyden er i top.

Jeg spår Lightning er god fremtid inden for den melodiske power metal genre, hvis bare de kan komme over den første hurdle. Nemlig at få deres musik bredt ud til et større publikum. Nu har de ”ramt” undertegnet og måske vil nogle af denne sides læsere følge trop og tjekke bandet ud.
 
Road To Ninja udkom den 4. september via Sonic Revolution.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Lightning på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar