Whores & Thieves – Silent Town

Skrevet af Calle
15-09-2015
Danske Whores & Thieves er nu endelig klar med deres andet album, som de har givet titlen Silent Town. Debut albummet ”Anti Echo Chamber” udkom i 2013 og det nye album har været længe undervejs. Planen var oprindeligt, at det nye album skulle udkomme for et år siden, men efter en single udgivelse af sangen ”I Am A Cat”, så valgte bandet at indspille flere sange og dermed blev processen forlænget. Bandet består af Christian Bonde (vokal), Jeppe Solvang (guitar), Jens Refsgaard (trommer), Lars Märker (bas) og Thomas Callesen (guitar).

Silent Town består af 11 sange, som alle er skrevet helt fra bunden i studiet og derefter indspillet live uden brug af autotune eller andre hjælpemidler. Det gør at lyden bliver meget rå og upoleret, hvilket faktisk er ret fedt, hvis du spørger mig. Dette var også tilfældet på debutalbummet, hvor bandet fik en del radio airplay i både Danmark og Tyskland. Sangene er rimelig mørke og dystre og de leder mine tanker i retning af bl.a. Baby Woodrose, Black Keys, Jonny Cash, Led Zeppelin, Nick Cave/Grindeman, Rival Sons og Sort Sol. Og jeg tror sådan set også noget af bandets inspiration er hentet fra nogle af disse bands/kunstnere. Det er svært at sætte en decideret stil/genre på bandets musik, så jeg vil nøjes med at betegne det som alternativ rock.

Inden jeg modtog dette album havde jeg allerede hørt singlerne ”Harm’s Way” og førnævnte ”I Am A Cat” og begge disse sange faldt i min smag. Så jeg var ret spændt på, at give hele albummet et lyt. Og lad det være sagt med det samme, Silent Town har bestemt ikke skuffet mig. Udover de to nævnte sange, så synes jeg også ret godt om ”The Money” og ”In My Bones”, men alle sangene fungerer rigtig godt som en samlet enhed.

Det er Christian Bonde som har produceret albummet og han har også stået for mix og mastering. Albummet er indspillet i hans eget studie CB Studios i Holsted.

Er du til rå og upoleret rock, så vil du helt sikkert finde dette album rigtig fedt. Personligt synes jeg også godt om dette album, selvom jeg aldrig har lyttet specielt meget til eksempelvis Black Keys og Nick Cave/Grindeman eller andet musik inden for denne lidt dystre genre.
 
Silent Town udkommer den 28. september via Trechoma Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Whores & Thieves på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar