Federal Charm - Across The Divide

Skrevet af Brian Risom Nielsen
09-09-2015
Verden bliver et lidt bedre sted at være efter den 2. oktober 2015. Fra da af vil det være muligt for rockelskeren at få fat i dette album, som i sin enkelthed består af dejlig rock. Jeg finder ikke de vildeste udfordringer til øregangen, men til gengæld finder jeg en masse velbygget rock, hvor jeg fornemmer at man har fundet inspiration i bands som Led Zeppelin og The Black Crowes. To dejlige bands jeg ikke vil leve uden.

Hvis man synes at to guitarer der leger med hinanden med behagelig Gibsonlyd er fremragende, så kan man ikke vælge forkert hvis man vælger Federal Charm. Et band med 4 gæve gutter, som har fulgt med i rocktimen i skolen i Manchester, og dette album, deres andet album, er en fin hentydning til, at rock ikke er død, som nogen en gang påstod. De elleve sange her skyder ganske enkelt den påstand i sænk.

De tre første skæringer er rock og rul, som man man bare ikke bliver skuffet over. Ikke de vilde overraskelser, men heller ikke noget der får en til at fordømme. Det er lige i skabet!

Track fire, ”These Four Walls”, er værd at fremhæve. En balladeting, som jeg hænger fast i, her onsdag morgen kl. 4:14. Sangen, og den lækre guitarsolo, er yderst behageligt tilbehør til min kaffe, som nærmest bare står og bliver kold mens jeg sidder tilbagelænet og trækker røgen fra smøgen lidt længere ned. Dét er fantastisk komposition og kombination af Gibson og Hammond lir. Tak!

Tracket ”God Forsaken” er endnu en sang, der gør et eller andet ved min mentale tilstand. Det minder mig om, hvad det er jeg elsker ved musik. Ikke at det kan sammenlignes med klassisk musik, men jeg husker fra folkeskolen, et par episoder, hvor vi skulle ligge på gulvet med lukkede øjne mens læreren kørte en plade med klassisk musik gennem anlægget. Man skulle ligge afslappet, og lade 'filmen' leve sit eget liv inde bag øjenlågene. Og det får jeg lyst til at gøre igen med ”God Forsaken”. Utrolig lækker komposition, lækker lyd og ja. Det er stadig midt om natten, og jeg er lige stået op, så det er muligt at det har noget med dét at gøre, men jeg elsker simpelthen den sang der!

Konklusionen af det hele må være, at Nick Bowden, Paul Bowe, LD Morawski og Danny Rigg her har lavet en rockplade, der nok ikke kommer til at revolutionere, men som rockelsker er det en plade jeg helt sikkert skal have købt hjem til samlingen. Det hele er som det skal være.

Jeg finder ingen store overraskelser, men til gengæld heller ikke noget der får tæerne til at krympe sammen, og nakkehårene til at rejse sig i samme grad, som når en klovn kommer til at trække sin gaffel på tallerkenen. Jeg henkaster 4 stjerner mod vest, og satser på at de alle rammer ned på de fire Federal Charm gutter der ovre i Manchester. Tak for en lækker plade!
 
Across The Divide udkommer 2. oktober via Wire-Sound/Cargo Records.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Federal Charm på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar