Killing Ghandi – Cinematic Parallels

Skrevet af Calle
14-08-2015
Killing Ghandi er et københavnsk-baseret metal band, som blev dannet i 2013. Bandmedlemmerne, som spiller og har spillet i bl.a. Manticora, Wuthering Heights, Evil Masquerade, Corpos Mortale og Illdisposed, er Thorbjørn Jensen (vokal), Martin Arendal (guitar), Rasmus Schmidt (trommer) og Kasper Gram (bas).

Cinematic Parallels er Killing Ghandis første album og stilen er melodeath/scandic metal. Inspirationerne er hentet hos bl.a. In Flames, Arch Enemy, Soilwork og Dimmu Borgir. Albummet tæller 16 numre, hvoraf der er 5 ”trailers”. Som titlen måske antyder, så er de 11 sange inspireret af Arendal’s top 11 favorit film, men han har så omskrevet filmtitlen og lavet teksterne ud fra det. Jeg gætter derfor på, at det er derfor de bruger ordet ”trailer” i de instrumentale mellemstykker. Jeg har nu lyttet albummet igennem et par gange og jeg finder det rimelig varieret. Numrene er godt skruet sammen og der er en pæn variation med flere temposkift i de enkelte sange. Mine favoritter blandt numrene er ”What Lies Beneath”, ”Only The Strong Will Survive” og ”01000101101000111”. Men resten af sangene fungerer nu også rigtig godt. Det er metal med kvalitet. Og så er det dansk !!!

Der er en god rød tråd gennem albummet og det hele virker meget gennemført. Samtidig spiller de tre musikkere godt og Thorbjørn’s vokal passer godt til bandets stil. De clean vokaler på ”Leader Of Losers” og førnævnte ”01000101101000111” er sunget af Casper Frid og så synger Maja Iven Ulstrup den kvindelige vokal på sidst nævnte sang. Albummet er produceret af Martin og Kasper og så er det mixet og masteret af selveste Jacob Hansen. Den overordnede lyd og produktion kan man heller ikke sætte en finger på.

Er du til melodeath og kan du nikke genkendende til ovennævnte bands (både inspirationskilderne og musikkernes nuværende og tidligere bands), så vil du med sikkerhed finde dette album rigtig godt. Så jeg synes helt sikkert du bør tjekke det ud.
 
 
Cinematic Parallels udkommer den 14. august 2014 via Crime Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Killing Ghandi på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar