Warren Haynes feat. Railroad Earth – Ashes & Dust

Skrevet af Calle
14-08-2015
Warren Haynes, som også gør sig som sanger, sangskriver og guitarist i Allman Brothers og Gov’t Mule, er ude med sit tredje solo album, som han har valgt at kalde Ashes & Dust. Med sig på albummet har han den New Jersey baserede amaricana gruppe Railroad Earth.

Ashes & Dust består af 13 skæringer, hvor stilen er blues, folk og country baserede singer/songwriter sange. Der bliver gjort brug af både violin, banjo, steel guitar, mundharpe, klaver og selvfølgelig en masse akustiske guitarer. Musikken er utrolig velspillet og Haynes har en fantastisk stemme, som passer perfekt til denne sjælfulde musikstil. Melodierne er virkelig flotte og albummet har en overordnet fed feeling. De fleste af sangene er helt nye, men enkelte har Haynes skrevet gennem de sidste 30 år. Ifølge ham selv har de bare ikke passet ind i hans andre bands eller hans to tidligere for den sags skyld. Men på dette album kommer de til deres fulde ret.

Udover Railroad Earth har Haynes også et par gæstemusikkere med på albummet. Bl.a. Allman Brothers bassisten Oteil Burbridge og Allman Brothers perkussionisten Marc Quinones samt den grammy-nominerede singer/songwriter Shawn Colvin og harmonikaspilleren Mickey Raphael. De to sidst nævnte medvirker på sangen ”Wanderlust”. Derudover medvirker den amerikanske sangerinde Grace Potter i den flotte duet i cover version af det gamle Fleetwood Mac nummer ”Gold Dust Woman”. Udover de ovennævnte sange, så vil jeg også fremhæve numre som ”Blue Maiden’s Tale”, ”Coal Tattoo” og ”Glory Road”.

Alt i alt er det er rigtig skønt og behageligt album med flotte sjælfulde sange. Musikken er yderst velspillet og albummet er samtidig utrolig godt produceret. En varm anbefaling skal der helt sikkert lyde herfra.

Ashes & Dust 
udkom den 24. juli 2014 via Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Warren Haynes på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar