Freddy And The Phantoms – Times Of Division

Skrevet af Calle
13-08-2015
Jeg ved godt dette album udkom for et år siden, men jeg har først fået det fra selskabet forleden dag. Og jeg synes helt bestemt det fortjener, at få et par ord med på vejen. Bandet, som kommer fra København, består af Frederik Schnoor (vokal, guitar og harp), Rune Hansen (trommer og tamburines), Morten Rahm (pedalsteel og guitar), Mads Wilken (bas) og Anders Haahr (organ). Dette er bandets tredje album, men desværre har jeg først hørt dem nu. ØV!

Bandet spiller bluesrock med inspiration hentet i 70’erne. Jeg synes jeg kan høre en del Deep Purple, Rainbow, The Doors og Led Zeppelin i deres musik, men også navne som Thin Lizzy og ZZ Top. Derudover minder enkelte sange og passager mig faktisk om den tidligere Bon Jovi guitarist Richie Sambora’s solo albums. Ikke fordi jeg tror de har hentet inspiration hos netop ham, men han har uden tvivl også lyttet til nogen af ovennævnte bands. Lyt f.eks. til sangen ”Storm On The Riverside”. Udover denne glimrende sang, så består albummet af yderligere ni rigtig gode sange. Den ene perle efter den anden. Der er rock, der er blues, der er uptempo, der er downtempo. Derudover er albummet spækket med fede riffs og guitar lir samt et utrolig tydeligt og velspillet hammond orgel. Og når man så samtidig har en super sprød sanger i Frederik, så kan det kun blive et godt album. Og det er det!!!!

Nu skrev jeg godt nok, at jeg ikke havde hørt bandet før for ganske nylig. Dette er ikke helt korrekt, for jeg har hørt sangen ”Borderline Blues” utallige gange på MyRock, men uden at vide hvem bandet var. Denne sang er, sammen med ”Down, Down, Down”, ”In The Attic”, ”On The Sidewalk”, ”No Time” og førnævnte ”Storm On The Riverside”, nogle af mine personlige favoritter på Times Of Division. Og de resterende fire sange ligger meget tæt på.

Dette er uden tvivl et dansk band med international klasse. Albummet har kørt på konstant repeat de sidste tre dage, både hjemme og på mit arbejde. Tænk at jeg først har ”opdaget” dette band nu. Som sagt er Times Of Division et rigtig fedt album med solidt og veludført musikalsk arbejde og en super fed vokal. Og samtidig er albummet også rigtig godt produceret. Så er du til 70’er inspireret blues rock, så bør du tjekke dette album ud. Jeg er i hvert fald blevet fan!!!

Times Of Division 
udkom den 18. august 2014 via Target Records.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Freddy And The Phantoms på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar