Lis Er Stille - Empirical Ghost (Danish)

Skrevet af Lars Frosz Nielsen
12-08-2015
Modige mænd fra Danmark har lavet et orkester og kaldt det Lis Er Stille og de har lavet en cd der hedder Empirical Ghost.

Stilen er progressiv rock med masser af synthesizer. Egentligt burde det få mig til at give dem 6 skulls med det samme, da den sammenblanding taler til mig, men der er noget der ikke helt fanger mig. Det er velspillet og velproduceret, men det tænder mig ikke.

Noget af det får mig til at tænke på Jean Michel Jarres første plade "Deserted Palace" (1972), meget eksperimenterende, hvilket jo er en god ting, men alligevel....

Empirical Ghost tager ca 50 minutter og har 10 numre. Der er nogle rigtig gode momenter (efter min smag, men andre ville helt sikkert synes at det hele er fabelagtig godt) og ideer og der bliver som sagt leget og eksperimenteret. Man kan høre at de gerne vil ramme en mørk og dyster stemning, men for mig bliver det kun til let skumring.Martin Byrial's stemme ligner til forveksling David Bowie's på flere af numrene, hvilket klæder stilen.
 
Jeg har hørt cd'en rigtig mange gange og er da ikke træt af den, selvom den ikke 100% lige er mig, og det må jo også sige noget om kvaliteten af denne skive. Jeg vil klart anbefale Empirical Ghost til den ekperimenterende lytter eller dem der godt kan lide 70'er eksperimenterende rock.
 
Empirical Ghost udkom den 24. april via G-Records/Rough Trade.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Lis Er Stille på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar