Unbound – Wicked World

Skrevet af Calle
04-08-2015
Unbound er et tysk metal band fra Stuttgart, som blev dannet tilbage i 1996, men blev oplyst i 2005. I den periode udgav de to albums. For ca. 2 år siden gendannede forsangeren bandet med ny besætning og de har nu indspillet dette album, som de har givet titlen Wicked World. Det er det første album på bandets nye label Metalapolis Records. Medlemmerne i bandet er Marshl (vokal/growl), Vali (trommer), Max (guitar), Chris (bas) og Cedric (guitar). Wicked World er mit første bekendtskab men bandet.

Unbound spiller doomcore og jeg må indrømme at jeg ikke er så velbevandret i denne genre. Men jeg fandt ud af at det afhænger lidt af hastigheden på musikken. I doomcore er den ofte langsommere end den f.eks. er i darkcore. Men uanset hvad, så er Unbound er i hvert fald inspireret af bands som eksempelvis Crowbar, Pantera og Down og det er alle tre bands jeg kan nikke genkendende til.

Wicked World består af 10 ekstrem tunge og dystre sange. Overordnet set er der er rigtig fed groove over bandets musik og sangene er godt skruet sammen med gode riffs, tons tunge rytmer og en yderst rå vokal. Man bliver næsten bange for Marshl bare ved at lytte til hans stemme. Mine favoritter blandt de 10 sange er ”Still Weight Down With Sorrow” samt åbningsnummeret ”Race Against Time” og den mest downtempo sang ”God For A Day”. Et lille minus for mig er dog, at sangene godt kan blive en smule ensformig i længden. Det krævede lige et par gennemlyt før jeg kunne adskille ”favoritterne” fra de andre sange.

Albummet er produceret, mixet and mastered af Achim Köhler, som tidligere har arbejdet med bl.a. Primal Fear, Sinner og Brainstorm. Han har gjort et godt stykke arbejde og ramt en lyd der ligger godt til bandet.

Alt i alt er det et godt album bandet har lavet og er man til musik inden for denne genre, så kan man roligt tjekke disse tyskere ud. Jeg vil personligt selv følge dem på sidelinien i fremtiden og måske tjekke flere doomcore bands ud.

Wicked World 
udkom den 19. juni via Metalapolis Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Unbound på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar