Powerplay - All Those Years

Skrevet af Lasse Skytte
02-08-2015
Det danske rockband Powerplay blev dannet tilbage i slut 80’erne og spillede en række koncerter på den danske undergrundsscene. I 1991 vandt de prisen ”Let’s Rock”, hvilket betød at de fik en kontrakt til at lave en studieplade. De nåede aldrig at lave pladen på grund af nogle uforudsete omstændigheder, men gik derimod i dvale. Nu er der gået godt 20 år og bandet er nu startet op igen, hvilket betyder at debutpladen omsider er færdig og klar til udgivelse.

Powerplay bevæger sig i genren AOR, som står for Adult Oriented Rock. Stilen kan bedst beskrives som harmløs radio-venlig melodisk heavy-rock. Nogle af bandets inspirationskilder er Toto, Journey, Supertramp og Foreigner.

Vokalist Erik Thomsen har en solid vokal, som passer godt til den stilart Powerplay leverer. Bandet består der ud over af guitarist Kurt Lundgaard, bassist Philip Stricker, trommeslager Simon Dalberg og slutteligt Peter Gjedde på Keyboard.

Deres debutplade har fået titlen All Those Years og består af 10 numre med en samlet spilletid på 37 minutter. Pladen består både af spritnye sange, samt gamle numre, som er skrevet inden opløsningen i 1992.
 
Første nummer er også blevet valgt som den første single fra pladen og har fået titlen ”City Of Love”. Det er en god indikator for hvilken lyd Powerplay går efter og nummeret har et fængende beat og godt guitararbejde som er understøttet af vellydende keyboard.

Nummeret ”Going Home” er pladens ballade og den køres også sikkert hjem med et godt omkvæd og en fin melodi. De efterfølgende sange følger efter i samme spor som førstesinglen og bandet forlader ikke deres comfort-zone på noget tidspunkt. Der tages ikke mange chancer og der er ikke meget variation, hvilket også går hen og bliver bandets akilleshæl. De mangler lige et hit eller to, som har et ekstra niveau og derved skiller sig ud fra mængden.

Powerplay er et band med dygtige musikere og jeg vil rose dem for at give plads til hinaden. De suplerer hinanden rigtig godt og det giver en behagelig lytteroplevelse. ”All Those Years” er indspillet med så få overdubs som muligt, for at skabe en lyd som kan genskabes på livescenen. Hvis man er fan af AOR samt nogle af de bands som er nævnt som inspirationskilder, kan man roligt give denne plade et lyt.

All Those Years 
udkommer den 4. september via Target Records.
 
  (4 ud af 6)
 
Besøg Powerplay på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar