Unsafe - Enter Dark Places

Skrevet af Peter Letting
02-08-2015
Det franske band Unsafe er ude med nyt album ”Enter Dark Places”. Albummet udgives via Mighty Music og landede på gaden 3 juli 2015. Unsafe har rødder tilbage i 90’erne, men har haft en længere pause, og er nu tilbage med en ny besætning.

Unsafe er super fede i mine ører, og jeg har nærmest hørt skiven her, uafbrudt den sidste måneds tid. Det er hårdt og råt, og der bliver ikke sparet på noget. Men det er hårdt på den fede måde. Meget melodisk og iørefaldende med masser af lækre passager og sprøde skift.
 
Jeg er ret begejstret for trommerne og rytme sektionen i det hele taget. Det hele er bare så tight, selvom det til tider går temmelig hurtigt, men det er bare en ren fornøjelse. Melodier og guitar riffs er også virkelig sprøde. Selvom det er ganske nyt og moderne metal, så synes jeg stadig at der er noget klassisk / old-school ved guitar soloerne og diverse harmonier. Det passer lige til min gamle heavy metal sjæl.

Jeg har så efterfølgende læst mig til at Unsafe er ”female-fronted”… Det havde jeg sq nok ikke lige selv gættet, eftersom vokalen er temmelig rå og grov, og ikke særlig femninin. Der er godt nok også mildere passager ind i mellem, men stadig ikke ret feminint. Jeg er dog ret underholdt af vokalen, og mener den passer super fedt til musikken

Alt i alt et fedt album, med masser af energi og nerve. Samtidig har de franske faktisk noget på hjertet. Teksterne handler om overforbrug, egoisme, misbrug af vores jordklode, og den slags ”hotte” emner. Svært at vælge et favorit nummer, fordi jeg synes alle 13 numre er gode. Men måske falder valget på nummer 10 ”Stimulate My Mind” eller nummer 13 ”Half-Wit”. Unsafe består af: Stéphanie på vokal, Lionel på guitar, Niko på guitar, Mathieu på bas og Xavier på trommer. Unsafe får 5 ud af 6 herfra

Enter Dark Places
udkom den 3. juli via Mighty Music/Target Group.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Unsafe på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar