Celestial Son - Saturn's Return

Skrevet af Brian Risom Nielsen
28-07-2015
Endnu en gang sidder jeg med tabt kæbe og en fornemmelse af, at her er nogen der ved hvad de vil. Celestial Son, et Københavnerband, har fanget den lille Brian med deres velindspillede og velkonstruerede musik. Progressivt grunge/rock/metal, og det luner mit lille jyske hjerte! Før hed de Drone, men pga. et tysk band med samme navn har man valgt at ændre til Celestial Son. En himmelsk/overjordisk søn.

Jeg ved ikke andet end, at denne plade her får mig til at flyve op af min ellers komfortable stol, så på en eller anden måde bliver man overjordisk sammen med bandet. Stemningen, lydene og intensiteten!! Den akustiske guitar og det lækre flygel der flytter luften i lokalet. Og den, i det hele taget, meget lækre sangkonstruktion hele pladen igennem. WOW!

Som sagt, så er det meget flyvende. Jeg mener blot, at bands som Alice in Chains og Tool ikke har levet forgæves. Her er en absolut god cocktail af ovenstående, og det er slet ikke så ringe endda!

Vi har her at gøre med i omegnen af 59 minutters overlegen sangskrivning og performance! 13 numre til at fylde rummet med stenet, rocket og genialt musik med et strejf af Nirvana, som jeg ellers ikke bryder mig om. Men her er det helt fint!

Celestial Son er et band der ved hvad de vil. Det er min overbevisning! Sang to, "All I ever Wanted", er blevet repræsenteret med en fremragende video, som har krævet sved og, ja, tårer fra syngeren Rasmus Sjøgren. 6 stive timer siddende på en stol for at tage vanvittigt mange billeder, der til sidst mundede ud i en meget sigende video! Ingen toiletbesøg! Intet mad! Ingenting i processen! Godt gået, Rasmus! Jeg håber du fik en kold kringle efter det der!

"Open Wound"! Track 4. Ord bliver overflødige! Men man mærker en smerte, som gnaver sine beskidte tænder dybt ind i marven. Det er som et genstridigt sår der bliver flået af med absolut pine og fortrydelse som resultat! Hvor ér det godt lavet!!!

Ja, jeg kunne sagtens sidde og bruge halvdelen af min aften på at analysere dette mesterværk af en plade, men landet ligger sådan at dette er en plade man ikke skal hverken skrive eller læse om. Den skal opleves! Det er ikke for at springe over hvor gærdet er lavest. Det er for at gøre dig, kære læser, opmærksom på, at skrevne ord i dette tilfælde er spild af vidunderlig tid, når man lige så godt kan tage sofaen på ryggen, lukke øjnene og leve sig ind i denne vidunderlige verden af lyd!

Har du et seriøst 'jeg elsker dig' forhold til veltrimmet, velspillet og velbygget musik i den lækre grunge-agtige ende af skalaen, så stop blot med at læse mine skrevne ord. Knap en øl op. Ryg en af de ulovlige. (Det er ikke en opfordring). Smæk stængerne op, og lad dine ører modtage lyd i den bedste mening. Tro mig, kære læser. Du vil ikke fortryde.

Som en sidste anbefaling kan jeg nævne "Not a Choice" som en repeatvenlig sang. WOW!!! Men det gælder i virkeligheden hele pladen, som er én lang og fed oplevelse. Det er svært at trække nogle numre ud i forhold til andre.

Saturn's Return 
udkommer den 11. september via Mighty Music/Target Group.
 
    
 
Besøg Celestial Son på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar