Pyramaze - Disciples Of The Sun

Skrevet af Lasse Skytte
20-07-2015
Pyramaze er et progressiv power-metal band fra Danmark, som blev dannet i 2002. De har været gennem en del udskiftninger i bandet, siden dannelsen for 13 år siden og deres sidste album blev udgivet helt tilbage i 2008. Nu er de klar med ny forsanger og en ny plade som har fået titlen Disciples Of The Sun. Pladen er produceret af danske Jacob Hansen, som også spiller guitar i bandet. Jacob Hansen har tidligere produceret musik for Volbeat, Pretty Maids, Mercenary og mange flere. Jeg har altid en tryg fornemmelse i maven, når jeg hører han er producer. Jeg ser det som et kvalitetsstempel og garanti for super sprød lyd og godt produktionsarbejde.

Disciples Of The Sun indeholder 12 numre som har en samlet varighed på 52 minutter. Første nummer er "We Are The Ocean", som fungere som en introduktion for det næste nummer som hedder "The Battle Of Paridas". Dette numer er en rigtig god indikator for hvilken lyd bandet går efter på denne plade. Der bliver brugt keyboards, kraftfuld guitar, dobbeltpedal på trommerne og der skal lyde en stor ros til den nye forsanger Terje Harøy, som har en melodiøs stemme, som går godt i spænd med musikken.

Bandet er leveringsdygtige i fængende melodier og det kommer i høj grad til udtryk i min personlige favorit på pladen, ”Back for More”. Det er en ørehænger, med et omkvæd der har sat sig fast hos undertegnede. Albummets titelnummer er også et flot nummer, som indeholder en flot instrumental passage midt i sangen, hvor tempoet bliver sat ned for en stund. "Perfectly Imperfect" starter ud med et catchy tungt riff, som indeholder masser af power. Albummet bliver lukket med sangen "Photograph", som er en mere afdæmpet sang, hvilket ofte et tilfældet med afslutningsnummeret på en plade. Der bliver, ligesom andre steder på pladen, brugt orkestrale virkemidler, hvilket fungerer godt. Forsanger Terje Harøy får her gode muligheder for at imponere vokalmæssigt, hvilket også lykkes med bravour.

Pyramaze er leveringsdygtige i et musikalsk håndværk i særklasse. Jeg kendte ikke bandet inden jeg lyttede til denne plade, men jeg må indrømme at deres lyd har fanget mig og imponeret mig meget. De spiller med en forfriskende energi og skriver fængede numre, som sætter sig fast på nethinden. De har en evne til at få alle deres elementer til at smelte sammen og resultatet er en af de bedste danske plader jeg har hørt i år. Jeg er spændt på at følge bandets videre færd og vil klart anbefale fans af hård-rock og metal, til at give dem et lyt.

Disciples Of The Sun 
udkom den 22. maj via Inner Wound Recordings.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Pyramaze på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar