Nox Interna – Spiritual Havoc

Skrevet af Calle
10-07-2015
Nox Interna er et spansk/tysk band, som blev dannet i 2007. Dengang var det et rent spansk band, som har udgivet to albums på spansk. Herefter flyttede bandets sanger Richy Nox til Berlin, hvor han mødte de nuværende medlemmer, som er Robert Muller (bas og programming) og Peter Geltat (guitar). Trommerne er indspillet af Tobias Haas. Bandet spiller en blanding af gothic rock og industrial metal. Hvis du forestiller dig en blanding af The 69 Eyes, HIM og Rammstein, så får du en ide om bandets stil. Deres inspirationskilder tæller derudover også bands som The Sisters Of Mercy, Rob Zombie og Héroes del Silencio.

Spiritual Havoc består af 13 sange, hvor de 11 af dem bliver sunget på engelsk og de sidste to bliver sunget på Richy’s modersmål. Jeg har nu lyttet til albummet nogle gange og jeg må sige det vokser på mig. Det er blevet bedre efter hvert gennemlyt. Jeg skulle bare lige vænne mig til den elektroniske del af musikken. En ting jeg dog ikke har vænnet mig helt til, er Richy’s stemme. For det første synger han meget gebrokkent og det er derfor svært at forstå teksterne. Derudover er hans stemme ikke så solid. Men ser man billeder og videoer med ham, så har han er stor personlighed og god fremtræden.

Mine favoritter blandt de 13 sange er åbningsnummeret ”Kill Yourself And Be Reborn”og ”Parasites” samt den spansksprogede ”Aqua de Vida” (livets vand). Sidst nævnte er min klare favorit. Derudover har de lavet en udmærket coverversion af Billy Idol’s store hit ”Rebel Yell”. Jeg kan dog helt klart bedre lide originalen. Men set over hele albummet, så er det faktisk nogle gode sange bandet har skrevet og indspillet. Og selve produktionen kan man bestemt heller ikke sætte en finger på. Albummet er produceret og mixet af John Fryer i Norge. Han har tidligere produceret albums med bl.a. Depeche Mode, Paradise Lost, førnævnte HIM og hans eget band Dark Drive Clinic.

Så alt i alt har vi med et rigtig godt album at gøre. Det er helt sikkert et lyt værd og jeg kan derfor kun anbefale at man tjekker bandet ud. Synes du ikke om det ved første gennemlyt, så giv det en chance mere. Det gjorde jeg!!
 
Spiritual Havoc udkom 19. juni via Echozone.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg my Nox Interna på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar