my dyingDay – Land Of The Blind

Skrevet af Calle
09-07-2015
my dyingDay er et københavnsk rock band, som blev dan net i 2006. Bandet består af Anders Pedersen (vokal og guitar), Kim Henriksen (guitar), Jeppe Bårris (trommer) og Thomas Storm (bas). Land Of The Blind er bandets debut fuld længde album.

Bandet skriver selv, at de er et 99% DIY band. Derudover proklamerer dig også, at de kombinerer det tunge riff baseret 70’er heavy rock, med 90’ernes kantede alternativ og industrial rock. Forestil dig en nedsmeltning bestående af Black Sabbath og Nine Inch Nails, og så er du meget tæt på konceptet. Dette kan jeg kun give dem fuldstændig ret i og samtidig vil jeg også sammenligne dem lidt med eksempelvis Ministry, Mustasch og Jane’s Addiction. Sidst nævnte poppede af en eller anden grund op i mine tanker i de mere stille passager, hvor jeg synes Anders’ vokal godt kan minde en lille smule om Perry Farrell’s.

Land Of The Blind består af 10 rimelig hæsblæsende sange. Der er fuld knald på fra første strofe af åbningsnummeret ”You Killed Hope” til vi forlader albummet i sangen ”Drowning Slowly”. Der er dog flere temposkift spredt udover albummet, som det f.eks. gør sig gældende i sange som ”Tainted Ways” og ”Shakedown”. Blandt mine favoritter på albummet finder vi ”Breathing”, ”Circle After Circle” og ”Something Real”, men overordnet set synes jeg det er 10 gode sange bandet har udgivet.

Normalt er industrial ikke min favorit genre, men på den måde my dyingDay får det blandet ind i deres musik på, så synes jeg virkelig de får ramt deres egen stil. Og det gør helt klart, at jeg finder deres musik ret interessant. Produktionsmæssigt rammer bandet også meget godt plet. Deres lyd er forholdsvis dyster og aggressiv, hvilket det skal være, når man spiller musik inden for denne stilart. Sidst men ikke mindst, så spiller bandet godt og Anders’ vokal giver lige musikken den sidste prik over i’et.

Giv bandet et lyt, uanset om du ligesom mig normalt er mest til ”almindelig” hard rock og heavy metal eller om du finder alternativ industrial rock som din favorit genre.
 
Land Of The Blind udkom 2. marts.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg my dyingDay på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar