Soldier – Defiant

Skrevet af Calle
08-07-2015
For godt to år siden anmeldte jeg Soldier’s tredje album ”Dogs Of War”, som fik pæne ord med på vejen. Nu er de ude med deres fjerde album, som de har givet titlen Defiant. Bandet er fra England og blev oprindelig dannet tilbage i 1979, men blev oplyst i 1984, for derefter at finde sammen igen i 2002. Besætningen på dette album er Ian Alan Dick (guitar), Steve Barlow (bas), Richard Frost (vokal), Miles Goodman (guitar) og Tim Churchman (trommer).

Soldier spiller NWOBHM og kan sammenlignes med bands som eksempelvis Iron Maiden, Tygers Of Pan Tang, Tokyo Blade og Judas Priest, dog med et moderne præg. Albummet består af 10 sange, som er skåret over samme list med twin-guitarer, guitar soloer og en tordnende basrytme. Som bandnavnet, coveret og sangtitlerne tydeligvis antyder, så handler teksterne meget om krig. Bare lyt til sange som ”Bullet Belt Blues”, ”Concrete Wilderness” og ”Kill Or Cure”. Og det er yderst gennemført og fungere rigtig godt for bandet. Der er en god rød tråd gennem hele albummet. Mine personlige favoritter på Defian er åbningsnummeret ”Conquistador”, det mere downtempo nummer ”A Light To See The Darkness” og afslutningsnummeret ”Don’t Come Crying To Me (Defiant)”. Jeg synes faktisk ikke der er nogle dårlige numre. Der er gode temposkift i sangene og melodierne er godt skrevet. Eneste lille minus er måske, at når man ser henover albummets 10 sange, så kan de måske godt lyde en lille smule ensformig.

Det er bandets grundlægger og guitarist Ian der har produceret albummet og det har han gjort godt. Det overordnede lydbillede er godt og jeg synes bestemt at albummet er velproduceret. Derudover så synes jeg bandet spiller godt og Richard’s stemme fungerer ret godt til denne genre.

Der er ikke så meget nyskabende i Soldier’s musik, men de gør det sku ret godt. Og andre mere kendte navne som Iron Maiden og AC/DC er heller ikke særlig nyskabende i deres musik og det fungere udmærket for dem. Hvorfor lave om på en formel der fungere? Giv Soldier et lyt. Defiant er helt klart et anbefalelsesværdigt album.
 
Defiant udkom 4. juni via Starhaven Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Soldier på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar