Sonny Landreth – Bound By The Blues

Skrevet af Calle
07-07-2015
Sonny Landreth har udgivet en del solo albums (både studie og live albums) og han har spillet med et væld af andre kunstnere, som eksempelvis John Hiatt, John Mayall, Eric Clapton og Mark Knopfler for bare at nævne nogle af de mest prominente folk. Dette album er dog mit første bekendtskab med Sonny.

Sonny spiller en habil slide guitar, hvilket han med tydelighed viser på Bound By The Blues. Stilen er Louisiana/cajun blues blandet med ”almindelig” blues rock og det kommer fint til udtryk på albummets 10 sange. Sangene er skruet sammen med snilde og stor kvalitet og vi kommer både lidt op i tempo og ned i tempo, hvilket giver en rigtig god variation i musikken. Mine favorit numre blandt de 10 er ”Cherry Ball Blues”, “Dust My Broom”, åbningsnummeret ”Walkin’ Blues” samt ”Firebird Blues (in memory of Johnny Winter)” og den mere stille sang “It Hurts Me Too”. Men der er efter min mening ingen deciderede dårlige sange på albummet.

Jeg har desværre ikke noget info på, hvem der medvirker på albummet udover Landreth, men til gengæld kan jeg fortælle at albummet er produceret af Sonny selv i samarbejde med Tony Daigle. Han har tidligere arbejdet med bl.a. B.B. King, Joan Osborne, Kenny Rogers og Dr. John. Bound By The Blues er et flot og velproduceret album.

Sonny har måske ikke den bedste stemme, men han kan til gengæld spille guitar. Så er du til blues med en masse slide guitar, så vil du uden tvivl synes godt om dette album. Jeg vil uden tvivl sætte dette album på i fremtiden. Og så vil jeg også finde frem til hans tidligere udgivelser og give dem et lyt.

Bound By The Blues 
udkom 8. juni via Provogue Records/Mascot label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Sonny Landreth på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar