Capacity – Untold (EP)

Skrevet af Calle
06-07-2015
Capacity er et dansk band som blev dannet i 2006. Bandet består af Jonas Eriksen (vokal), Stefan Nielsen (bas), Nikolaj Rosvig Sørensen (trommer), Jeppe Rasmussen (guitar) og Emil Damgaard Andersen (guitar). Untold er bandets tredje EP, men mit første bekendtskab med disse unge Silkeborg ”drenge”. Og det er et utrolig godt bekendtskab!! Untold består af 4 sange.

Post-grunge møder 70’er-inspireret hard rock. Sådan vil jeg betegne Capacity’s musik. Der er en super fed groove og energi i bandets musik og man kan tydelig finde den røde tråd i deres sangskrivning. Jeg har nu lyttet til EP’en en del gange og musikken sætter sig bare mere og mere fast i min hukommelse. Disse unge fyre spiller rigtig godt og virker som en sammentømret enhed. Der er virkelig kvalitet i deres musik og sangene er godt skruet sammen. Derudover har Jonas en super god vokal, der passer godt til denne genre indenfor rocken. Alle fire sange fungerer rigtig godt, men skal jeg fremhæve en enkelt eller to af sangene, så må det være åbningsnummeret ”Free Fall” samt ”Steady State”. Begge to hører til de mere rå og tunge sange. Hvorimod afslutningsnummeret ”Let Me In” er mere tilbagelænet og downtempo, som bandet dog også magter og spiller fint. Sidste sang er ”Lose Control”, som er en sang der variere godt i tempo. Som sagt er det fire gode sange bandet har udsendt på denne EP.

Untold er optaget i Lydpotten i Silkeborg og den er produceret af Niels Peter Nielsen. Ham kender jeg ikke til, men det gør jeg derimod til manden, som har mixet EP’en. Her taler vi om Jacob Brehdal, som vist ikke behøver en nærmere præsentation. Lyden sidder efter min mening lige i skabet.

Er du til tung og rå rock i stil med eksempelvis Alice In Chains og Queens Of The Stone Age, så bør du helt sikkert tjekke denne EP ud. Personligt ser jeg meget frem til mere fra Capacity i fremtiden.

Untold EP'en 
udkom fysisk den 27. marts.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Capacity på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar