Chabtan - The Kiss Of Coatlicue

Skrevet af Peter Letting
09-06-2015
Franske Chabtan har udgivet deres debut album The Kiss Of Coatlicue 25 maj 2015. Det er fandme ondt, og far er begejstret. Faktisk bliver jeg mere og mere begejstret des flere gange jeg får det hørt. Jeg synes der kommer pænt meget rigtig fed metal ud af Frankrig for tiden, så det er nok tid til at blive en smule Frankofil…

Stilen er dødsmetal / death core. Tungt, larmende og hurtigt, med den ondeste vokal. Normalt kan jeg godt blive træt af den type vokal, som er en blanding af ond råben og growl, men her passer det bare super godt og jeg bliver ikke træt af det gennem samtlige 11 numre.

Chabtan består af 5 medlemmer: Cristofer Rousseau på vokal, Jean-Philippe Porteux på guitar, Dimitri Merly også på guitar, Laurent Gasperetti på bas og Yanis Bergheul på trommer Bandet er ret fascineret af myterne fra de gamle Aztekere, og her er Coatlicue den gudinde som både giver liv, men også fortærer alt liv, så hun er noget af en mundfuld. Tekster og musisk univers er bygget op omkring diverse mørke myter fra Aztekerne.

Jeg startede med at være pænt vild med åbningsnummeret ”The Nahual’s Omen”. Fed intro, kæmpe energi og drive, fede detaljer og bare fuld smadder på hele balladen. Men nu har jeg hørt albummet igennem nogle gange, og det er faktisk ret svært at bestemme mig for et yndlingsnummer, men jeg tror det må bliver nummer 9 ”Reptile”. Igen med en super fed tromme intro, som Chabtan er fænomenale til at lave. Og så fatter man slet ikke hvor ondt og energiladet nummeret er. Med de tungeste breaks, og hurtigste tromme variationer, går det bare op i en højere enhed. Men der er også et nummer som ”Anthromorphic Beast”, som er helt ekseptionelt.

Chabtan har også en fed måde at indsætte de skæveste guitar riffs, kan man vel kalde det, og det bryder ondskaben en smule. Det bringer ligesom en smule humor og leg ind i numrene. Nu har de jo signet med et dansk pladeselskab og de siger selv at de er ret vilde med bl.a. Hatesphere, hvilket jeg personligt godt kan følge dem i, og jeg kan da også godt spore visse ligheder. 

Jeg håber Chabtan kommer til DK på et tidspunkt, for så vil jeg med. Jeg giver Chabtan 5½ ud af 6. Tak for den…
 
The Kiss Of Coatlicue udkom 25. maj via Mighty Music/Target.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Chabtan på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar