Obsession - Carnival Of Lies [re-issue]

Skrevet af Brian Risom Nielsen
06-06-2015
Jeg kendte ikke videre til bandet Obsession, før jeg fik muligheden for at stifte bekendtskab med dem her igennem. Havde dog hørt bandnavnet før, eller set deres logo et eller andet sted, men kendte intet til musikken. Og WOW sagde det i mine ører da første skæring, 'Smoking Gun' bragede ud af højttalerne..!

Heavy Metal med ekstremt smæk på... Guitarlir uden nåde starter pladen, så man ikke er i tvivl om at, her er en flok gutter der ved hvad de vil. Vokalen indbyder til fællessang, og den lækre andenstemme imponerer. Meen... Sangeren Michael Vescera vil jeg absolut vende tilbage til!! Musikalsk kan jeg ikke finde et eneste dårligt nummer, og det er imponerende i sig selv.

Obsession er et gammelt band, med opstart i 1982 og har udgivet 5 albums efter deres 'Marshall Law' EP fra 1984. Og nu kommer denne re-issue version af Carnival of Lies, som oprindeligt udkom i 2006.

Sang 3, 'In For the Kill', har fanget min opmærksomhed, da den er genial på en måde der gør, at jeg ønsker at jeg ikke lider af pletvis plantedød på toppen. Man får lyst til at headbange til nakken sætter sig fast i en virkeligt uønsket position med vilde smerter som sidegevinst. (Hvis man da bare havde noget mere hår!!) Og sådan er det med de fleste af sangene, så musikalsk set er jeg villig til at smide hele fem stjerner efter dem.

Men den fjerde sang, 'Playing Dead', må jeg indrømme, at noget begynder at bevæge sig i mig. Michael Vescera begynder at virke en smule forkert i mine ører. Det er lidt som om, at han begynder at fylde for meget i det samlede billede.  Selvfølgelig en smagssag, men efterhånden går det op for mig, at vi her har noget der lyder lidt som at spille på violin med en vinkelsliber, og min konklusion er, at det her er en plade, som ikke har et eneste dårligt nummer, men pga. Michael Vescera's vokal, er det utroligt svært for mig at høre pladen fra start til slut!

Brand ærgeligt, for jeg mener at det er den 'rigtige' måde at lytte til musik, da en plade repræsenterer en tid, en periode, en lyd og/eller en sindstilstand på et givent tidspunkt i et bands liv/karriere, men den vokal her gør, at jeg simpelthen må trykke på stopknappen, og hvile mine forpinte ører. Det virker umuligt at køre samtlige 'alt for mange minutter' i én køre. Især bonustracket 'Panic in the Streets' giver mig en gennemborende smerte der henviser mig til tanken om, hvor behageligt det er, at få lavet en rodbehandling!

Jeg ved ikke om bandet trækker Michael Vescera op, eller om Michael Vescera trækker bandet ned, men min vurdering af Carnival Of Lies er, uden nåde, 3 stjerner. Jeg ville gerne give musikanterne i nærheden af topkarakter, men det kommer ikke til at ske så længe Michael Vescera hærger lydbilledet.
 
Carnival Of Lies udkommer 17 juli via Inner Wound Recordings.
 
(3 ud af 6)
 
Besøg Obsession på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar