Bullet Train Blast - Shake Rattle Racing

Skrevet af Lasse Skytte
02-06-2015
Århusianske Bullet Train Blast er albumaktuelle med deres 3. studieplade Shake Rattle Racing. Jeg stiftede selv bekendtskab med bandet efter udgivelsen af pladen ”Nothing Remains” fra 2012 og jeg blev hurtig fan af deres kompromisløse, højoktans rock. De er bestemt ikke et band der sparer på krudtet, men trykker i stedet speederen i bund fra start. De modtog stor ros for deres sidste plade, som var den første med den nuværende forsanger Martin Larsen. De 4 andre medlemmer er Niels Hyttel og Henrik Jacobsen på guitar, Jakob Ellerup på bas og Simon Brøchner Jensen på trommer.

Jeg oplevede Bullet Train Blast live sidste år og det var en rigtig god oplevelse. De forstår at give den gas på scenen og er også særdeles velspillende live. De sprudler af energi og de ved hvordan en god rocksang skal skæres. Stilen er tung guitarrock, med rå catchy vokal og sublime guitarriffs og soloer.

Efter koncerten sidste år, har jeg haft store forventninger til den nye plade og lad mig sige med det samme at jeg ikke er skuffet! Titelnummeret ”Shake Rattle Racing” starter pladen med bulder og brag. De lader ikke deres publikum være i tvivl om hvad der venter dem i løbet af de efterfølgende 40 minutter. De udstråler stor spilleglæde og leverer rigtig godt håndværk fra start. De efterfølgende numre følger efter i samme stil. En personlig favorit er nummeret ”Game Over”, som er dejlig tung og har et sing-a-long omkvæd, som nok skal skabe en fest på de danske spillesteder.

På nummeret ”I Think I’ll Stay” bevæger bandet sig ud på uvant grund, da der er dømt rendyrket powerballade. Det er ikke uden risiko, når heavybands beslutter sig for at lave en ballade. Risikoen for at falde igennem og gøre det for sukkersødt, er relativ stor. Jeg synes dog Bullet Train Blast klarer opgaven rigtig flot. Nummeret er melodiøs og ender også med at fungere som et fint pusterum, inden vildskaben forstsætter på den sidste del af pladen. Foden bliver også løftet en smule fra gaspedalen ved nummeret ”Right Reasons” og generelt skal albummet have stor ros for at være varierende hele vejen igennem.
Min eneste lille kritik af albummet er at der er et par sange, som ikke helt når op på den gennerelle høje niveau. Lad mig dog straks sige at der ikke er et dårligt nummer på pladen, men blot et par stykker, hvor det virker som om at autopiloten er slået til og derved virker lidt som fyld.

Pladen er produceret af Tue Madsen og lyden er knivskarp og velproduceret. Det er en fornøjelse at lytte til dette album og det er bestemt en plade som kan findes i min afspiller mange gange fremover. Nu håber jeg bare at endnu flere for øjnene op for Bullet Train Blast, for det fortjener de. Det er dejlig dansk rock med international klasse!

Shake Rattle Racing udkom 25. maj via Mighty Music/Target Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Bullet Train Blast på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar