Gov't Mule – Stoned Side Of The Mule

Skrevet af Calle
30-04-2015
Gov't Mule er et amerikansk band, som blev dannet tilbage i 1994. Det startede som et sideprojekt fra de to The Allman Brothers Band folk Warren Haynes (guitar) og Allen Woody (bas). Haynes er stadigvæk med i bandet, men Woody stoppede i 2008. Udover Waynes består bandet af Matt Abts (trommer), Jorgen Carlsson (bas) og Danny Louis (keyboard). Bandet har udsendt 19 albums (inkl. dette). Det tæller både studie og live albums.

Stoned Side Of The Mule er, som titlen måske antyder, et Rolling Stones cover album. Og samtidig er det et live album. Den version jeg har fået tilsendt er en promo CD, hvor der er samlet 13 sange fra Gov't Mule's koncert i the Tower Theater i nærheden af Philadelphia tilbage i 2009. Her spillede de et sæt der kun indeholdt numre fra Rolling Stones lange karriere. Albummet er ellers kun udgivet i Europa i en dobbelt vinyl udgave kaldet Stoned Side Of The Mule vol. 1 & 2. Men på den udgave jeg har fået kommer vi rigtig fint igennem sange som eksempelvis ”Paint It Black”, ”Angie”, ”Brown Sugar”, ”Wild Horses” og ”Under My Thumb”.

Gov't Mule består af super dygtige musikkere og man kan godt høre de har mange års erfaring. Og så synes jeg de har lavet nogle gode versioner af de gamle Rolling Stones numre. Dog ligger vokalen et stykke fra Mick Jaggers meget kendetegnede og let genkendelige stemme.

Dette album kommer kort tid efter tre andre coverudgivelser fra bandet. Jeg har tidligere anmeldt ”Dark Side Of The Mule”, som er et Pink Floyd cover album. Men de har også udsendt ”Dub Side Of The Mule”, som indeholdt en række reggae sange samt albummet ”Sco-Mule”, der er et album de har lavet sammen med John Scofield.

Stoned Side Of The Mule er et dejligt behageligt album, som er indspillet af nogle yderst dygtige musikkere. Jeg vil mene dette album er for fans af både Rolling Stones (hvis man vil høre deres sange på en lidt anden måde) eller bare fans af god og underholdende musik. Tjek albummet ud!!!
 
Stoned Side Of The Mule udkom 20. april via Provogue/Mascot Label Group.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Gov't Mule på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar