Stonebird – Who Will Slay The Beast (EP)

Skrevet af Calle
23-04-2015
For snart tre år siden anmeldte jeg danske Stonebird's debut EP ”When Darkness Falls” og dengang var jeg meget imponeret over bandet og deres musikalske univers. Bandet blev dannet i 2010 og består stadigvæk af de samme fem medlemmer, som er: Andreas Gajhede (sang/guitar), Laurits S. Pedersen (guitar), Sean Leavy (keyboard/guitar), Steffen Møller (trommer) og Victor Simon (bas).

Også denne gang har bandet begået en yderst velskrevet EP, som desværre ”kun” består af fire sange. Stilen er stadigvæk 70'er inspireret tung bluesbaseret rock. Tænk en god blanding af The Doors, Led Zeppelin og tidlig Deep Purple. Instrumenterne bliver spillet med snilde og Andreas' sprøde vokal passer perfekt til musik inden for denne genre. Dertil kommer de 70'er lydende keyboards, som leder mine tanker i retning af en vis Ray Manzarek.

Det er svært at fremhæve en enkelt sang ud af de fire, men skal jeg nævne en, så må det være afslutningsnummeret ”Magic Mountain Medicine”. Denne sang er EP'ens længste og samtidig den mest varierede. Men som sagt er EP'ens sidste tre sange ”Blues On The Rise”, ”Beast” og ”Mama/Sister” også rigtig gode sange.

Who Will Slay The Beast er indspillet i Dreamland Studios i Nibe og den er produceret af Neil Robert Young. Indspilningerne giver lytteren en live-feeling og sangene er da også indspillet med få takes. EP'en oser af spilleglæde og nerve. Lyden er tilpas tung og dyster, hvilket sætter prikken over i'et på denne flotte EP.

Er du til fed bluesbaseret rock i den tungere ende, så bør du helt sikkert tjekke Stonebird ud med det samme. De spiller godt og de har skrevet nogle rigtig gode sange. Det undrer mig at de stadigvæk er unsigned!!!
 
 
Who Will Slay The Beast udkom 6. marts.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Stonebird på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar