Heidevolk - Velua

Skrevet af Peter Letting
17-04-2015
Heidevolk kommer fra Holland og er ude med nyt album 20. marts 2015. Albummet har titlen Velua. Albummet indeholder 12 numre, hvoraf 11 er på hollandsk. Meget underligt at høre hollandsk sprog omsat til sang, men det er da noget anderledes. Stilen er en blanding af metal, og hollandsk mytisk folke musik, hvis man kan kalde det sådan. Jeg ved ikke om hollænderne har en pendant til vores Valhalla, men hvis de har, så vil jeg tro at en del af teksterne handler om denne. Vi har jo her i norden en del metal bands som sværger til de gamle nordiske guder, og hele den verden, og hvis det ikke var fordi at det netop VAR på hollandsk, så kunne det såmænd godt have stammet fra enten Norge, Sverige eller Finland.

De første 2 numre kan jeg godt lide. Det er en sjov kombination af heftige trommer, hurtige guitar riffs, og opløftede mande stemmer i kor, samt lidt strygere fra tid til anden. En spændende sammensætning som faktisk fungerer udmærket, og der er nogle ret fede momenter imellem.

Det er som om at skiven lidt mister gejsten efter de 2 indledende numre, eller også er det simpelthen mig som bliver mæt af stilen. Jeg vender dog stadig tilbage til både ”Winter Woede” og ”Herboren in Vlammen”, som de 2 numre der holder.

Så har man lyst til at kaste sig ud i noget nyt og en smule anderledes, end det sædvanlige metal, så er Heidevolk da bestemt værd at lytte til. Jeg vil give albummet 4 ud af 6
 
Velua udkom 20. marts via Napalm Records. 
 
  (4 ud af 6)
 
Besøg Heidevolk på Faceboo her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar