Moonspell - Extinct (Danish)

Skrevet af Lars Frosz Nielsen
15-04-2015
Moonspell fra Portugal gav mig noget at tænke over.... De første gange jeg hørte deres nye cd Extinct var jeg forvirret... jeg kunne ikke beslutte mig for om jeg kunne li dem eller ej, for der var en blanding af pop og Metal som jeg ikke helt havde fået sat på plads. MEN efter mange gennemlytninger over længere tid begyndte cd'en at bundfalde sig i mig.... nu synes jeg at den er rigtig fed.

Fernando Ribeiro har en stemme der minder pænt meget om Philip Oakey fra Human League... og alligevel ikke, forstået på dén måde at Phil ikke growler, men Fernando gør begge ting.. synger pænt og nydeligt og growler. Det giver et godt varieret lydbillede. Der er en hel del pop-elementer, hvilket gør at den måske vil lokke et nyt publikum til Metal-genren. Moonspell spiller Gothic-Dark-Metal med popattituder, og håndterer deres instrumenter godt.

Som sagt kunne jeg ikke helt li dem i starten af lyttefasen og det skyldes nok at Extinct starter pop-agtigt og bevæger sig rundt i genrene. Jeg bilder mig ind at jeg ikke vil sætte ting i bås, men blev fanget i mit eget spind fordi jeg ikke lige kunne sætte dem i en musikalsk bås, og så fik jeg noget at tænke over, og det er jo dejligt.

Jeg har ikke hørt om Moonspell før, men har virkelig fået lyst til at grave i deres skattekiste, som går tilbage til 1992. De ti numre på Extinct flyver afsted og er god til både at lytte til og bare køre som baggrund.

Et nummer som skiller sig ud - og fik mig til at tænke på Bertolt Brecht/Kurt Weill er det sidste nummer La Baphomette, som er i valsetakt og med forstemt klaver, og er et fedt afslutningsnummer på fransk.

Ellers er der godt med drøn på de andre numre. Jeg kan også godt li de arabiskinspireret "violiner" der får mig til at tænke på Deep Purple's brug af orientalske elementer i rock'en. Foruden Fernando Ribeiro (Langsuyar) på sang er der Miguel Gaspar (Mike/Nisroth) på trommer, Ricardo Amorim (Morning Blade) på guitar, Pedro Paixão (Passionis/Neophytus) på synthesizer og guitar og Aires Pereira (Ahriman) på bas.

Produktionen er flot og dyster med masser af rum, så den virker drømmeagtig og giver den et pop-agtigt præg. Der er arbejdet godt med ballancen mellem de forskellige instrumenter så det fremstår som en helhed, jeg tror jeg er blevet fan :)
 
Extinct udkom 6. marts via Napalm Records.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Moonspell på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar