Electric Guitars - String Fever

Skrevet af Calle
26-03-2015
Electric Guitars er på banen med nyt album som udkom 2 februar 2015, hvilket kun er ca. 6 mdr. efter deres første udgivelse. Titlen er String Fever, og man må da sige at den feber får kreativiteten og skrive / spille lysten frem i de 2 frontmænd Mika Vandborg og Søren Andersen.

Jeg havde jo også fornøjelsen, af at anmelde deres første album, som vist nok fik en lidt lunken medfart fra min side, men det virker som om, at deres nye album falder bedre i min smag.

Stilen er forholdsvis tilbagelænet ”feel-good” rock ’n roll, med masser af guitar lir. Specielt de 3 første numre er super fede. Der bliver virkelig kælet for det kræsne guitar øre, og hver en tone er følt hele vejen igennem. Det skinner tydeligt igennem at der er skruet op for guitar entusiasmen på det nye album.

Jeg ved ikke om det er en decideret fordel at anmelde et album som allerede er landet i handlen, og hvor jeg på forhånd har hørt et enkelt nummer på MyRock. Men ikke desto mindre er jeg ret vild med titlen på ”The Thinner The Eyebrow, The Crazier The Woman”, som har været spillet i radioen. Jeg gad godt kende historien bag det nummer….

String Fever albummet er ifølge Mika og Søren indspillet så autentisk som muligt, og ikke så meget efterbehandling af numrene. De ønskede at finde og indfange den stemning som publikum elsker ved deres live performance, og ved at indspille samlet, få et mere samhørigt udtryk. Jeg synes det er lykkedes ret godt, og jeg har da helt klart fået endnu mere lyst til at høre Electric Guitars ”live”. Som bonus info opdagede jeg lige at Ida Corr er med som kærlig korpige på ”She Wants My Guitar”

Electric Guitars består af 4 medlemmer: Mika Vandborg og Søren Andersen på hver sin guitar, hhv. i venstre og højre side, Peter Kjøbsted på bas og Morten Hellborn på trommer. Jeg giver String Fever 4½ ud af 6
 
String Fever udkom 2. februar via Target Records. 
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Electric Guitars på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar