Robben Ford – Into The Sun

Skrevet af Calle
24-03-2015
Robben Ford har udgivet mere end 30 albums siden 1972 og han har medvirket på endnu flere. Han har bl.a. spillet med på albums af Miles Davis, George Harrison, John Mayall, Bonnie Raitt, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, KISS og mange flere. Han er ikke en af de blues guitarister jeg har bidt særligt mærke i, men jeg kender godt hans navn og har da også tidligere hørt lidt af hans musik. Så jeg var lidt spændt på hvad jeg kunne forvente af hans nyeste album Into The Sun. For udover at være en god blues guitarist, så gør han sig også inden for både jazz, pop og rock.

Into The Sun er dog et bluesbaseret album, som består af 11 sange. Han har selv skrevet alle sangene, dog med lidt samarbejde i et par stykker af dem. Bl.a. ZZ Ward, som er medskribent og samtidig medvirker på sangen ”Breath Of Me”. Og så er Kyle Swan medsangskriver på fire af sangene. Udover ZZ Ward medvirker der også flere andre kunstnere på albummet. Bl.a. Allman Brothers/Gov't Mule manden Warren Haynes på ”High Hells And Throwing Things” og slideguitaristen Sonny Landreth på ”So Long 4 U” eller Keb' Mo' og steel guitaristen Robert Randolph på ”Justified”.

De fleste af sangene er i den mere stille ende af blues-skalaen, hvilket godt kan blive lidt for ”kedeligt” for undertegnet. Dermed ikke sagt at det er et dårligt album. Jeg er bare mere til blues rock. Og man kommer bestemt heller ikke uden om, at Hr. Ford spiller sin guitar til perfektion. Skal jeg fremhæve et par af sangene på albummet må det være ”Cause Of War”, ”Howlin' At The Moon” og førnævnte ”High Hells And Throwing Things”.

Albummet er produceret af Niko Bolas, som tidligere har arbejdet med Ford, men også Neil Young, John Mayer og Keith Richards, for bare at nævne et par stykker. Han er en rigtig god producer og det lader til de to har et godt samarbejde.

Er du til stille og rolig blues, som er virkelig godt spillet, så bør du uden tøven tjekke Into The Sun ud.
 
Into The Sun udkommer 30. marts via Mascot Label Group.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Robben Ford på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar