Thorbjørn Risager & The Black Tornado - Amager Bio den 13. marts 2015

Skrevet af Peter Letting
14-03-2015
Så var vi her igen i Amager Bio. Denne gang var det Thorbjørn Risager & The Black Tornado som var kommet ”hjem” til Amager Bio. Mit kendskab til Thorbjørn Risager startede med en TV reklame for en bank, hvor han synger. Da jeg havde hørt hans stemme første gang, var jeg nødt til at undersøge noget mere, og den rejse endte så foreløbig i Amager Bio i går aftes, men det er garanteret ikke sidste gang jeg har hørt dem live. Sidder faktisk her dagen derpå og overvejer at køre til Vordingborg og høre næste koncert på tour’en…

8 mand kommer på scenen, og så kører de ellers bare med klatten. Thorbjørn Risager & The Black Tornado spiller ikke bare blues… DE ER BLUES… Men de er også swing, jazz, rock ’n roll og boogie woogie. Og hele pakken bliver serveret i en tight og samspillet cocktail.

Første sæt var taget rimeligvis ud af diverse albums, uden alt for mange rundture i diverse soloer og andre udbrud. Utrolig velspillet og ikke mindst velsunget. Lyden var god, og for en gangs skyld en af den slags koncerter hvor man kan høre hver enkelt tone der bliver spillet, hvad enten det er på guitar, bas eller blæser. Det var en ren fornøjelse.
 

Men jeg skal da love for at der blev skruet op for soloerne og improvisationen i andet sæt. På bogstavelig vis hamrede hele bandet derudaf, med diverse perler af solo præstationer på skift fra alle medlemmer i bandet. Thorbjørn Risager og den anden guitarist Peter Skjerning lirede den fedeste guitar battle af, og selv nu sidder jeg og ønsker at den aldrig stoppede..

Jeg bliver nødt til også at fremhæve blæser sektionen, som jeg havde glædet mig meget til. En trompet ved Peter Kehl, flankeret af 2 saxofoner, hhv. Kasper Wagner og Hans Nybo. Super underholdende, med alle deres små ”danse-moves”, som de også fik publikum til at gå med på. Det er musik humor, der er til at forstå

Specielt i deres mere boogie-woogie inspirerede numre, såsom ”Play On”, spiller klaveret en kæmpe rolle, og Emil Balsgaard var sublim på tangenterne. Der er ikke noget der kan få gang i folk, som et levende klaver spil i den kaliber. Og hele balladen blev stramt bundet sammen af rytme sektionen, bestående af Søren Bøjgaard på bas og Martin Seidelin på trommer. Fedt at kunne mærke bassen stramme grebet om rytmen, og en speciel tak herfra fordi vi fik lov at få noget så sjældent efterhånden, som en trommesolo. Det var lige kirsebæret på toppen af kagen. Koncerten fra Amager Bio får helt klart 6 ud af 6 herfra.
 
   (6 ud af 6)
 
Besøg Thorbjørn Risager på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar