Grumpynators – Wonderland

Skrevet af Calle
12-03-2015
Danske Grumpynators blev dannet i 2011 og består af Jakob Øelund (kontrabas) og Emil Øelund (vokal og guitar), som begge var med i rockabilly bandet Taggy Tones. Derudover er det Per Fisker (trommer), der tidligere spillede i 80'er heavy bandet Jackal og Christian Nørgaard (guitar), som bl.a. har spillet akustisk guitar på flere Volbeat tours. Hvad får man så når man sætter disse fire mænd sammen? Man får et festligt rockabilly/hard rock band. Eller som bandet selv betegner det – motorbilly!

Wonderland er bandets første album på Target Records og det består af 11 sange. Der er tilpas god variation i sangene og de er godt skruet sammen. Melodierne er fængende og der er flere gode hooks og riffs spredt ud over albummet. Samtidig sprudler bandet og albummet af en enorm stor energi, som de også viser når de spiller live. Der er altså dømt party!! Jeg hører både inspiration fra bands som eksempelvis D-A-D, Volbeat, Social Distortion, Ramones, Motörhead og Johnny Cash.

Mine favoritsange på Wonderland er den humoristiske ”Burning In The Snow” samt første singlen ”Stalker” og den mere seriøse ”The Calling”, der handler om en nær vens selvmord. Og man kommer heller ikke uden om ”Pray For Your Life”, der har et solidt metal riff og en ”sjov” tekst. Eller fortællingen om tab i ”A Life Without You”, som samtidig er afslutningsnummeret på dette glimrernede album. Alt i alt er det 11 gode sange bandet har indspillet. Albummet er indspillet i Gain Factory med Jakob Gundel bag knapperne og så er det blevet masteret af selveste Jacob Hansen.

Wonderland er helt sikkert et album jeg kan anbefale til det danske rock publikum. Man får som sagt et velskrevet og velkomponeret album med både festlige og seriøse sange og som samtidig er tilpas varieret. Og med kontrabassen som gennemgående element får man samtidig et anderledes lydunivers. Jeg er i hvert fald blevet fan.
 
Wonderland udkom 9. marts via Target Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Grumpynators på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar