Little Johnny Walker – The First Album

Skrevet af Calle
09-03-2015
Little Johnny Walker er et to-mands band fra Esbjerg. Det er Martin Majgaard på guitar og vokal og så er det Thomas Ebert på trommer. Albummet er, som titlen også antyder, bandets debut. Stilen er lige-ud-af landevejen rock uden de store svinkeærinder.

The First Album består af 10 sange, som er indspillet live i studiet i one takes. Det gælder både guitar, trommer og vokal. Kor og bas er diskret blevet tilføjet bagefter. Lyden er derfor lidt skramlet og man får en rigtig live-feeling ud af højtalerne. Dette giver efter min mening pladen den helt rette stemning. Jeg får lyst til at dæmpe lyset, åbne en kold øl, smide benene op og bare leve mig ind i musikken.

Der er blevet plads til både rock sangene, de stille sange og de mere bluesbaserede sange. Så der er en tilpas variation i musikken og man bliver på intet tidspunkt lullet i søvn. Bare lyt til rock sangene som f.eks. ”Point At The Mirror”, ”All Those Crazy Things” og ”You Got Time” eller balladerne ”On The Loose Again” og sydstats serenaden ”Porch Of Plywood”. Alt i alt er det 10 gode sange de to mænd har indspillet. Når jeg lytter til The First Album tænker jeg på både The White Stripes, The Black Keys, Cage The Elephant, The Raconteurs, men også bands som Lynyrd Skynyrd, Georgia Satellites, Rolling Stones og danske Highway Child.

De to mænd spiller fedt og jeg er især imponeret over Martin's stemme. Den ligger virkelig godt til musikstilen. Samtidig har producer Christain Bonde fået den helt rette feeling og autencitet ud af bandet. Musikken er virkelig autentisk og ægte i sit udtryk. Trommerne er tilpas tunge og guitaren er tilpas distorted. Det virker som om Bonde virkelig har forstået hvad de to herrer står for. Albummet er indspillet CB Studios.

Jeg har endnu ikke oplevet bandet live, men får jeg muligheden, så springer jeg til. Jeg er sikker på Majgaard og Ebert kommer godt ud over scenekanten. Musikken er der i hvert fald til det. Tjek Little Johnny Walker ud!!!
 
The First Album udkom 2. februar via Trechoma Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Little Johnny Walker på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar