No Return - Fearless Walk To Rise

Skrevet af Peter Letting
07-03-2015
Det franske metal band No Return udkommer med nyt album 30. marts 2015. Albummet hedder Fearless Walk to Rise. Jeg er ikke særlig Frankofil. Faktisk foretrækker jeg ofte italiensk frem for fransk, selvom jeg kører i en Citroen, men det skyldes nok at Ferrari er så pokkers dyre, og der er ikke plads til hundebur. Men det er en anden snak, og det her franske band No Return er da en velkommen lejlighed til lige at dreje opmærksomheden hen på det franske.

Tekster og titler er heldigvis på engelsk, hvilket for mit vedkommende, gør det noget mere tilgængeligt. Man kan så sige at vokalen er så grov og rå, at det alligevel ikke er alt man kan forstå, men det er nu heller ikke så væsentligt, så længe der er nerve og masser af energi, og det skal jeg da love for, at der er masser af.

No Return sætter et hæsblæsende tempo, næsten hele vejen igennem albummet. Men selvom tempoet er højt, så er guitar stemmerne stadig meget melodiske, velspillede og let genkendelige. Jeg synes tit at detaljerne kan gå tabt, når metal bands forcerer tempoet og lyd niveauet, men ikke hos No Return. Rytme sektionen er ligeledes utrolig tight, og der er dømt overarbejde det meste af vejen for den kære trommeslager. Rigtig lækkert arbejde.

No Return består af 5 medlemmer: Alain og Jerome på guitar, Mick på Vokal, David på bas og Joel på trommer. No Return er faktisk startet allerede tilbage i 1989, så de er ikke ligefrem nye i denne her branche og det hører man tydeligt. Så vidt jeg har kunnet finde frem til, så er dette deres 9. fulde album. En af sangene fra albummet ”Stronger Than Ever” ligger allerede på Youtube, som en teaser til det fulde album.

Jeg plejer jo at vælge et yndlingsnummer, men det er faktisk lidt svært, for de er gode alle sammen. Men hvis jeg skal fremhæve 2 numre må det blive ”Sounds of Yesterday”, som indledes med et fint lille klokkespil, hvorefter det fine går af og helvede bryder løs, og ”Paint Your World”, hvor der midtvejs er et lille break, som bare er med til at fremhæve resten af nummeret som virkelig powerfull. Jeg giver albummet 5 ud af 6
 
Fearless Walk To Rise udkommer 30. marts via Mighty Music/Target Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg No Return på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar