Stream City – Hoax

Skrevet af Calle
06-03-2015
Tilbage i 2010 anmeldte jeg bornholmske Stream City's EP ”Hello Gravity”, som jeg dengang var meget imponeret over. De havde fundet lidt deres egen stil og spillede meget varieret. Nu er de så ude med deres debut fuld længde album Hoax og jeg synes helt sikkert de har rykket sig siden EP'en. Og det er til det endnu bedre. Man kan godt høre der er kommet et par års erfaring mere med i baggagen.

Så vidt jeg kan se, så har der været lidt udskiftning i bandet siden ”Hello Gravity” og bandet består nu af Dion Lambrecht Finne (vokal og guitar), Mikkel Furbo (trommer) og Christian Hjort Lauridsen (violin). Disse tre var også en del af bandet for fem år siden. Derudover er der Mattias Rasmussen (bas) og Brian Brinskby (guitar).

Albummet består af 12 numre, heraf to korte prelude melodier i form af åbningsnummeret ”Dystopia” og det næst sidste nummer ”Prelude To An End”. Resten af sangene er yderst varierede og der er masser af temposkift. Vi bevæger os i genren folk-punk. Folk delen i kraft af bandets brug af violin og punken kommer til udtryk i bandets enorme energi. Og sammensætningen af disse to elementer gør bandets musik virkelig interessant og anderledes.

Mine favoritter på albummet er ”The Hoax”, som bandet også har lavet en musikvideo til (se den her) samt ”Hail The Machine”, den mere downtempo ”Sea Of Lies” og energiudladningen ”Poltergeist”. Sidst nævnte er meget varieret i tempo og får også lige et skud western over sig i form af lidt fløjten (lyt til nummeret og du får en ide om hvad jeg mener). Men alt i alt er det et rigtig fedt album bandet har smidt på gaden. Melodierne er godt skruet sammen og der er som sagt rigtig god variation i numrene. Derudover spiller bandet rigtig godt og Dion's stemme passer fedt til musik stilen. Hoax er samtidig også flot produceret.

Jeg synes virkelig dette unge band har fat i noget godt her og de skal bare forsætte med det de har gang i. Det er anderledes end meget andet musik derude og samtidig et friskt pust på den danske rock og metal scene. Giv bandet et lyt!!!!
 
Hoax udkom 2. februar via Prime Collective.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Stream City på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar