Gov't Mule – Dark Side Of The Mule

Skrevet af Calle
25-02-2015
Gov't Mule er et amerikansk band, som blev dannet tilbage i 1994. Det startede som et sideprojekt fra de to The Allman Brothers Band folk Warren Haynes (guitar) og Allen Woody (bas). Haynes er stadigvæk med i bandet, men Woody stoppede i 2008. Udover Waynes består bandet af Matt Abts (trommer), Jorgen Carlsson (bas) og Danny Louis (keyboard). Bandet har udsendt 17 albums (inkl. dette). Det tæller både studie og live albums.

Dark Side Of The Mule er, som titlen og coveret måske antyder, et Pink Floyd cover album. Og det er samtidig et live album. Bandet spillede en tre timer lang koncert i Orpheum Theatre i Boston tilbage i 2008, som kun bestod af Pink Floyd numre. Det er nu udkommer på CD og DVD i flere forskellige udgaver. Alt lige fra en tredobbelt CD med DVD, hvor man får hele koncerten eller som det eksemplar jeg har modtaget, som ”kun” består af én CD. Altså har de taget 11 af sangene fra koncerten og samlet dem på et album.

De udvalgte numre inkluderer et par af mine personlige Pink Floyd favoritter som eksempelvis ”Wish You Were Here”, ”Confortably Numb” og ”Shine On Your Crazy Diamond Pt. 1-5 og 6-9”. Kan man så tillade sig at udgive et live album kun med Pink Floyd sange? Hmmmm.... ja det kan man vel godt. Nogle vil måske mene det er blasfemi, mens andre finder det interessant. Jeg hører til den sidste del. Jeg har aldrig sat mig rigtig meget en i Pink Floyd's musik, men kender da de fleste af deres albums og sange. Derfor var det med åbne ører jeg satte Dark Side Of The Mule på første gang. Kan jeg så lide hvad jeg hører? Ja det kan jeg faktisk godt, for det er yderst dygtige musikkere vi har med at gøre og de spiller numrene rigtig godt. Udover de ovennævnte sange, så består albummet også af bl.a. "Money", "Have A Cigar", "One Of These Days" og "Time". Som sagt har jeg kun hørt det ene album ud af de tre, men jeg formoder de andre albums er af samme høje standard.

Jeg kendte kun lidt til Gov't Mule i forvejen, men vil helt sikkert tjekke deres andre udgivelser ud. De er trods alt super dygtige musikkere og man kan godt høre de har mange års erfaring. Men ud fra mit kendskab til Pink Floyd og Gov't Mule, så synes jeg faktisk dette er et ret godt album, både hvad angår sangene, men også det livemæssige aspekt. Tjek dette album ud, hvad enten du er super Pink Floyd fan, Gov't Mule fan eller bare fan af god og velspillet musik.
 
Dark Side Of The Mule udkom 8. december 2014 via Provogue/Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Gov't Mule på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar