Siamese - Siamese

Skrevet af Peter Letting
02-02-2015
Siamese (tidl. Siamese Fighting Fish) er ude med nyt album med titlen Siamese. Skiven var i handlen 19 januar 2015. Siamese består af Mirza Radonjica på vokal, Morten Bo Harris på bas, Rasmus Krøyer og Andreas Krüger på guitar, Christian Hjort Lauritzen på violin og Joakim Stilling på trommer.

Jeg har desværre aldrig hørt Siamese Fighting Fish, da de hed sådan, men så er jeg jo også fri for at trække paralleller til fortiden. Så vidt jeg kan se, har de skiftet trommeslageren ud i den ny opstilling.

Det er nu ikke så svært at blive glad for Siamese. De spiller en god blanding af rock, pop, funk og meget andet. Til gengæld er det rimelig svært at sætte et rockband af denne kaliber i bås, men det er jo heller ikke nødvendigt, når bare musikken virker, og det gør den.

Første nummer ”Tomorrow Never Dies” minder mig til tider om gode gamle Rush. Sikkert fordi det er lidt skævt, og meget varieret i både rytme, intensitet og udtryk. Men det er et super godt nummer og jeg glæder mig bare til at høre mere. Ingen tvivl om at dette er en rock skive, men den indeholder bare meget mere end ”3-4 spil”. Man bliver underholdt og overrasket og det er uforudsigeligt, hvad der venter i næste nummer. Jeg er ret sikker på at dette kunne være en af de rock udgivelser som rammer den brede danske smag.

Siamese ligger og leger på grænsen til den hårde rock, men bliver aldrig så hårdt at det bliver skræmmende, og det meste af tiden er det rimelig afdæmpet. Jeg tror også at mange yngre mennesker vil kunne finde sig selv i teksterne, som for det meste handler om en ung mand der har svært ved at finde sig selv, i forhold til sine egne forventninger til sig selv. Skiven får 4½ ud af 6.

Siamese
udkom 19. januar via Prime Collective.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Siamese på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar