Jimmy Barnes – Hindsight

Skrevet af Calle
16-01-2015
Jimmy Barnes, som var sanger i det australske band Cold Chisel fra 1973-1984, har med Hindsight udgivet sit femtende solo album. Og samtidig markere albummet hans 30 års jubilæum som solo artist. Derfor består albummet af 14 genindspilninger af sange fra hans lange karriere. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke har fulgt ham i alle de år, men jeg kendte da et par af sangene i forvejen.

Stilen er almindelig rock med lidt soul og blues indover hist og her. Og der er en del gæster med på albummet, som både inkludere familie og venner. Bl.a. medvirker hans datter Mahalia på nummeret ”Stand Up” og hans svigersøn Diesel på ”I'd Die To Be With You Tonight”. Derudover gæster også Tina Arena og Joe Bonamassa på ”Stone Cold”, Steven Van Zandt på ”Ride The Night Away”, Neal Schon og Jonathan Cane fra Journey på ”Going Down Alone”, Baby Animals på ”Time Will Tell” og Keith Urban på det gamle The Easybeats hit ”Good Times”. Sidst nævnte indspiller Barnes sammen med INXS i 1987 til soundtracket for The Lost Boys.

Efter jeg havde lyttet dette album igennem et par gange tjekkede jeg nogle af de oprindelige sange ud og jeg synes Barnes og hans musikkere + gæster har formået at indspille nogle fremragnede nye versioner af sangene. Der er en masse fede guitar soloer og Barnes har en sprød og lidt hæs stemme, der passer godt til musikken. Og den er ikke blevet dårligere med årerne.

Jeg kan se på nettet at albummet også er udkommet i en dobbelt version med 30 sange, hvor der er 17 ny indspilninger og 13 af de oprindelige hits. Den version hedder ”30:30 Hindsight”, som markerer hans 30 års jubilæum som soloartist og så er der 30 sange på albummet. Den version jeg har fået tilsendt har som sagt ”kun” 14 sange.

Men er du til Jimmy Barnes vil jeg varmt anbefale at du køber dette album. Og kan du godt lide rock i al almindelighed, hvor du får en god vokal og noget flot guitarspil, så bør du også tjekke dette album ud.
 
Hindsigth udkom 27. oktober 2014 via Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Jimmy Barnes på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar